Mesajul zilei

06/12/2016 - INVOCAREA NUMELUI DOMNULUI

”Şi leviţii Iosua, Cadmiel, Bani, Haşabnia, Şerebia, Hodia, Şebania şi Petahia au zis: „Sculaţi-vă şi binecuvântaţi pe Domnul, Dumnezeul vostru, din veşnicie în veşnicie! Binecuvântat să fie Numele Tău cel slăvit, care este mai presu

Neemia 9.5

Frații noștri din trecut știau de importanța Numelui asupra oricărui nume, ce este cheia pentru orice lucrare. El este Numele Dumnezeului nostru, din veşnicie în veşnicie. Însuși Domnul Isus a spus Tatălui că ne-a făcut să cunoaștem Numele Lui. Când Îl folosim, întunericul este înlăturat, iar puterea sfântă începe să lucreze. De aceea, taina mântuirii celor rătăciți este folosirea acestui Nume de către creștini. El îți este biruința!

Cei care L-au slujit cu adevărat pe Domnul – L-au lăsat pe El să-i folosească – au descoperit că taina succesului se afla în acest nume. Acel Eu sunt pe care Moise l-a auzit la muntele Horeb a fost începutul revelației (Exod 3.6). Când s-a născut Mântuitorul, I s-a dat Numele de Isus, căci El îi va mântui pe păcătoși, îi va elibera pe cei asupriți și va da viață tuturor celor care Îi vor invoca maiestuosul Său Nume. Puterea întunericului nu poate fi mai presus de cel care Îl invocă cu adevărat pe Cel Preaînalt.

Leviții au spus că Numele Domnului se află asupra oricărei binecuvântări. Fără de El, puterea sfântă nu poate face nicio minune, însă, crezând în El, chiar și cine nu are credință obține, de exemplu, o lecuire extraordinară (Faptele 3.16). Cât de mult avem nevoie să-L cunoaștem!

Altceva important în îndemnul leviților era faptul că operarea acestui Nume are loc din veșnicie în veșnicie, căci El este Numele slavei Domnului. Fericiți vor fi cei care Îl vor iubi și Îl vor folosi în orice moment al ispitei sau asupririi. Cu El, ne înfățișăm dinaintea Domnului, avem autoritate asupra tuturor demonilor și lucrărilor lor și ne asumăm poziția dinaintea autorităților cerești. Acest Nume este ca și o procură în alb, semnată de Domnul. Este de ajuns să punem în ea ceea ce avem nevoie.

În rugăciunea din Ioan 17, Isus a spus Tatălui că ne revelase Numele lui Dumnezeu și că încă ne va aduce la cunoștință mai multe. Însă, taina în evanghelizarea celor rătăciți este de a-L folosi cu determinare în operarea miracolelor, minunilor și lucrurilor frumoase. Este un act duhovnicesc prin care oamenii, pentru a se converti, au nevoie să audă vorbindu-se de măreția acestui Nume (Isaia 11.10; Romani 15.12). Este necesar pentru mântuirea prietenilor și apropiaților noștri – cât și pentru cei rătăciți – ca biserica să-L folosească.

Cine își asumă locul în Hristos și folosește Numele Lui descoperă taina biruinței.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!