Mesajul zilei

09/12/2016 - POVESTEA OAMENILOR FĂȚARNICI

Căci ei mănâncă pâine nelegiuită şi beau vin stors cu sila.

Proverbele 4.17

Oamenii fățarnici se află cu un pas înaintea celor răi, căci sunt cu totul conduși, dominați și folosiți de diavol. Ei, care își au destinul dictat de însuși satana, sunt nelegiuiți și se complac în răutate. Nu sunt doar robii răului, ci se și hrănesc cu el. Oamenii răi, împreună cu cei fățarnici, mănâncă pâine nelegiuită și beau vin stors cu sila. Fiind întăriți în rău, devin o amenințare pentru societate. Cu toate acestea, cine face parte din aceste două categorii pot fi convertiți la Evanghelie, de îndată ce cineva folosește puterea lui Dumnezeu și distruge lanțurile asupritoare.

A fi fățarnic este mai mult decât a avea un suflet rău. Firea fățarnică nu cunoaște atributele bunătății, ci dorința de a-i face pe ceilalți să sufere. În aceste condiții, abuzează de cei nevinovați și ajunge chiar să simtă plăcere în durerea aproapelui său. Pentru el, a face ceea ce diavolul dorește este atât de normal, încât termenul de milostenie nu face parte din dicționarul său. Ca rob al împărăției întunericului, își dă toată silința să îndeplinească propunerile lui satana, căci conștiința-i este desfrânată și otrevită. A sta departe de acest tip de om este cel mai bine, căci, ca și fiara din pădure, acționează instinctiv în a face răul. În majoritatea cazurilor, se miră de ”prostia” noastră de a face bine.

Așa cum robii lui Dumnezeu sunt hrăniți de Domnul, cei fățarnici sunt hrăniți de vrăjmaș, întărindu-se în greșeală și complăcându-se în acțiunile rele pe care le realizează. Preferința acestor indivizi ai răului este de a îndeplini voia nelegiuirii.

Celălalt grup este acela al oamenilor răi. Deși nu au mers atât de departe în greșeală, fac și ei parte din acțiunea infernală de a ucide, fura și distruge umanitatea (Ioan 10.10a). Oamenii răi se remarcă prin capacitatea de a-i face pe cei care îi iubesc să sufere. Ei mint, înșeală, trădează și rănesc pe cel care nu i-a făcut niciodată vreun rău. Pe lângă aceasta, sunt egoiști, sunt invidioși de succesul și frumusețea celorlalți și, pentru ei, nimeni nu folosește la nimic.

Cei care aparțin acestui grup mănâncă pâine nelegiuită și beau vin stors cu sila. Pentru faptul de a nu se căi pentru răutățile lor, merg din ce în ce mai rău. Nu au prieteni, nu se bucură cu adevărat de viață și îi învinovățesc pe toți de neplăcerile lor. Pentru ca unul dintre acești oameni să se convertească, cineva de la Dumnezeu trebuie să fie în prezența Domnului și în plină comuniune, pentru ca, atunci, folosind puterea Numelui Domnului, să distrugă lațul cel diabolic.           

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi.