Mesajul zilei

10/12/2016 - DOMNUL ESTE CU TINE

”Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde”

Isaia 43.2

De nu ar mai fi fost scris nimic altceva în Cartea Sfântă, decât acest verset ce spune că Domnul este cu noi, ar fi fost de ajuns. Căci, avându-L pe Domnul cu noi, vom birui orice bătălie.

Cei care se nasc în casa lui Dumnezeu nu trebuie să se teamă de niciun atac al lui Satana. Simțind că vrăjmașul trimite atacuri împotriva ta, trebuie doar să-ți amintești că Domnul este acolo ca să reprime – cu determinare și toată forța – încercările la care te supune iadul și să le biruiască în Numele Domnului.

Este imposibil ca cineva care Îl are pe Cel Atotputernic de partea sa să piardă vreo bătălie. Pe vremea ținutului Babilonului, de exemplu, trei tineri iudei, Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, au trăit experiența fidelității divine (Daniel 3), ca și profetul Daniel, care a trăit mărturia acestei făgăduințe în groapa cu lei (Daniel 6). Acum ne-a venit rândul de a arăta că avem încredere în Cuvântul Sfânt.

Amintindu-ți că Dumnezeu luptă pentru cauzele tale, greutățile încep să fie tot mai ușoare decât obișnuiau să fie, căci nu te vei lupta de unul singur. Însă, de vei nesocoti ceea ce spune Cel Preaînalt, vei lupta de unul singur – iar atunci vei da de necaz, căci, fără Cel Atotputernic lângă tine, va fi imposibil să fii biruitor, din moment ce și demonul cel mai firav reușește să-l biruiască pe cel care nu caută prezența sfântă. 

Adu-ți aminte că Cel Preaînalt a spus că va fi cu noi și că toate făgăduințele Sale sunt îndeplinite. Cu credință în Cuvântul Domnului, cei trei tineri iudei au pășit în cuptorul încins de Nebucadneţar, așa cum Daniel a intrat cu capul sus în groapa cu lei. Lor nu le-a fost frică, căci au crezut că Dumnezeu le va aduce biruința.

Dacă ți-a venit rândul să dovedești de crezi sau nu în Domnul, nu Îl decepționa. Pășește hotărât, căci, cu siguranță, împreună cu El, vei învinge orice ispită. Cine are încredere în Cuvântul lui Dumnezeu își asumă locul în Hristos și, fără nicio teamă, pleacă în luptă știind deja că se va întoarce biruitor, nu este așa ? De altfel, în timpul încercărilor, oricât de grele ar fi, adu-ți aminte că Tatăl este cu tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!