Mesajul zilei

12/12/2016 - LUPTĂ PENTRU PĂSTORUL TĂU

Care şi-au pus capul în joc, ca să-mi scape viaţa. Le mulţumesc nu numai eu, dar şi toate bisericile ieşite dintre neamuri .

Romani 16.4

Oamenii care cunosc cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu știu că strategia diavolului este de a-l distruge pe păstor ca apoi oile să se împrăștie. Cine este în Dumnezeu se roagă pentru păstorul său, luptă pentru el și, de este necesar, își riscă și viața pentru ca robul lui Dumnezeu să continue lupta. Așa au procedat oamenii care au luptat alături de David, când au fost puși la încercare, aflați în căutarea apei pe care acesta dorea să o bea. Să nu fugi de nicio încercare la care vei fi supus. Fii mai puțin egoist și gândește-te în cine ai fost pus de Domnul Dumnezeu pentru a avea grijă de turma Sa.

Diavolul va face totul pentru a împiedica lucrarea lui Dumnezeu să continue. De nu ar fi fost anumiți oameni care să aibă cu adevărat teamă de Domnul, Evanghelia nu ar fi ajuns până la noi. Ei s-au expus pericolului și mulți au fost supuși caznelor, mutilați sau uciși, din iubire pentru Hristos. Fără îndoială, vor fi pe drept recompensați întru toată veșnicia.

Pentru a-și îndeplini scopul, vrăjmașul îi atacă necruțător pe cei care au fost chemați la apostolie. El știe că, de conducătorul cade, poporul se va împrăștia. De aceea, este de o importanță fundamentală să te rogi mereu pentru biserică, cât și pentru păstor, lucrători și toți cei care fac parte din casa Domnului.

Cel care a arătat cât de important este Cuvântul este gata să strige pentru conducătorul său. Sunt cazuri în care nu este de ajuns să intervii, ci să-ți riști viața. Va face mult pentru lucrarea lui Dumnezeu cel care își va da silința ca mesajul să ajungă la cei păcătoși, cât și la cei neprihăniți.      

Când David a vrut să bea apă din fântâna din Belem, cei trei camarazi curajoși au demonstrat că nu se aflau din întâmplare alături de el. Cu riscul de a-și pierde viața, au pătruns pe teritoriul vrăjmașului și au luat robului lui Dumnezeu un strop din acea apă (2 Samuel 23.15-18). Dumnezeu îi îndrumă pe păstori să manifeste vreri asemănătoare vitejilor care li se află astăzi alături.

Nu contează provocarea, ci faptul de a o înfrunta potrivit forțelor tale. Nici un fiu al lui Dumnezeu nu trebuie să se lase folosit de egoism. Cel care va face o favoare cât de mică unuia dintre cei mai mărunți robi ai Domnului își va primi recompensa (Matei 10.42). Ceea ce vei primi pentru faptul de a fi făcut un bine vreunui slujitor al lui Dumnezeu este doar o bucățică a ceea ce ți se va da întru veșnicie.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi.