Mesajul zilei

13/12/2016 - DUMNEZEU ESTE ADĂPOSTUL NOSTRU

”Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi”

Psalmul 46.1

Dintre atâtea atribute pe care Domnul le are, acest verset ne spune că putem obține ajutorul Lui în trei feluri. El ne este Adăpost, un loc ocrotitor, unde ne putem ascunde de atacurile rele; El ne este sprijin, casa dătătoare de putere, unde ne putem găsi forțe noi pentru a lupta împotriva vrăjmașilor, și, de asemenea, El ne este Ajutor care nu lipsește în nevoi. El reprezintă toate acestea pentru noi. De nesocotim una dintre aceste caracteristici, vom lăsa pe satana să ne învingă, însă, de ni le vom însuși, Îi vom da Domnului adevărata slavă.

Este bine să profităm de ceea ce Însuși Dumnezeu ne revelează despre Sine. Făcând asta, El ne arată că este gata de a interveni în aceste trei moduri. Cine disprețuiește vreunul dintre ele se află la bunul plac al atacurilor diabolice. Însă, punându-Se astfel în favoarea noastră, Dumnezeu speră că ne vom folosi de aceste trei capacități ale Sale.

De Îl vom pune pe Domnul drept Adăpost, vrăjmașul nu ne va atinge, căci, cum oare se va atinge de cine este ascuns în Dumnezeu? Însă fii atent: să nu crezi că dacă El îți este Adăpost, sal dacă să crezi în faptul că El este de neînvins, îi va permite adversarului să-și îndeplinească încercarea răuvoitoare împotriva ta. Având credința că Dumnezeu îți este Sprijin, vei reuși să scoți din El puterea necesară pentru a obține succesul în luptă. Autoritatea pe care Domnul o are de dat celui care își face din El sprijin este superioară oricărei acțiuni a vrăjmașului. Puterea lui Dumnezeu, pe lângă faptul că nu dă greș niciodată, este infinit mai puternică decât iadul.

Cel mai bine este faptul că El este Ajutorul prezent în caz de nevoie. Dacă adversarul, profitând de o neatenție a ta, încearcă să te atace cu toată furia, nu te teme și nici nu dispera. Să crezi doar că Domnul îți este Ajutor și pleacă în ofensivă. El va trebui să te ajute, să-ți dea cuvântul just, să te îndrume să faci rugăciunea potrivită și să te acopere de virtute pentru a învinge orice atac al diavolului. Nu este nevoie să te rogi și nici să postești pentru ca Domnul să lucreze la ceea ce El îți este favorabil. Chiar acum, asumă-ți poziția de luptător și, cu deplina siguranță că vei ieși victorios, nimicește tot răul.

       Nu-l lăsa pe vrăjmaș să te asuprească. Diavolul știe că a fost deja învins de Domnul. Nu nesocoti ceea ce Dumnezeu îți dă. Însușindu-ți victoria, Îi oferi Celui Preaînalt adevărata slavă. El caută adoratori care să-L iubească în duh și în adevăr (Ioan 4.23).                                                                               

 

                           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!