Mesajul zilei

15/12/2016 - DOMNUL ARE O JUDECATĂ DREAPTĂ

”Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător”

1 Petru 2.23

Dumnezeu este dreptul Judecător, căci judecățile Sale sunt drepte și credincioase adevărului. Putem să le avem în toate domeniile și, de aceea, nu trebuie să lăsăm ca sentimentele să ne influențeze hotărârile. Cel mai bine este să respectăm mereu cu plăcere hotărârile Domnului. Deși suntem lucrători ai modului de a acționa al Celui Preaînalt, este nevoie să ne amintim că El nu strâmbă judecata.

Nici cea mai bună judecată de pe acest pământ nu se aseamănă câtuși de puțin de cea a lui Dumnezeu, care judecă fără nicio părtinire, prin dreapta judecată. Încredințându-ți cazul Domnului, de ești sigur că ești nevinovat, așteaptă, căci sentința cea bună va veni. Însă, în cazul în care ai greșit și nu ești deținător al adevărului, caută iertarea, împacă-te cu omul față de care ai greșit, căci spunându-Și modul de a gândi, Domnul nu încetează de a-și îndeplini datoria.

Isus S-a identificat cu Adevărul (Ioan 14.6), și de aceea, El nu va strâmba judecata și nici nu-i va favoriza pe ai Săi. Judecățile realizate de Dumnezeul nostru sunt făcute potrivit adevărului. El este fidel și niciodată nu va înceta de a fi. Cine este din El și nu are dreptate într-o dispută trebuie să strige după îndurare și să se împace cu adversarul. Nu uita că drumul cel rău conduce la o destinație greșită. Însă, pe de altă parte, dacă într-o anumită situație omul are dreptate, nu trebuie să aibă nici cea mai mică reținere de a cere ajutorul Celui care judecă nu prin aparențe, ci prin dreapta judecată.

În orice situație, este posibil să obții judecata sfântă. Dumnezeu este suveran și nu cunoaște impedimente. Când El judecă, nu există nicio îndoială. Până și vrăjmașul, care este mincinos și face numai prostii, se apleacă dinaintea hotărârilor luate de Cel Atotputernic, căci acestea sunt manifestarea exactă a adevărului cel adevărat.

Nu este bine să-I ceri lui Dumnezeu judecăți pe baza propriilor sentimente sau la îndemnul altora. Tatăl nostru nu se lasă influențat de aparențe, ci judecă echitabil. După ce ai luat la cunoștință ceea ce Domnul a hotărât, supune-te cu respect și siguranță. Hotărârile sfinte vor avea mereu întâietate.

Fie ca modul tău de a proceda să fie exemplar și mâinile tale să fie mereu curate și pregătite de orice lucrare bună ! Cu certitudinea că te afli în prezența sfântă și ești în Hristos, înfățișează-I-te în rugăciune și cere-I să-ți judece cauza. Oricare ar fi atacul iadului, acesta nu va rezista celui care Îl are pe Domnul drept Judecător. Dumnezeu nu dă greș niciodată !     

 

                    

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!