Mesajul zilei

17/12/2016 - REȚETA PENTRU O VIAȚĂ DESĂVÂRȘITĂ

”Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe vo

Efeseni 4.31,32

Deși a fost recreat în Hristos, fiind, așadar, o nouă făptură, creștinul trebuie să se elibereze de ceea ce îl împiedică să-L bucure pe Dumnezeu. Duhul uman se poate lăsa influențat de ceea ce îl înconjoară și, astfel, să se întineze. Pentru ca aceasta să nu se întâmple, trebuie puse afară orice amărăciune, iuţime, mânie, strigare, clevetire şi răutate, cât și lucrurile asociate acestora. Dimpotrivă, trebuie cultivate bunătatea, mila și îndurarea. Așadar, nu lua o altă atitudine decât aceeași pe care Domnul a luat-o pentru noi, căci ea va aduce rezolvare problemelor tale.

Domnul de-a oferit Manualul de a trăi bine: Sfânta Scriptură. Ea ne spune că există lucruri ce țin de noi și de care trebuie să ne descotorosim înainte de a fi întinați. Duhul nostru este neprihănit, recreat, însă, chiar și așa, mintea ne este îmbătrânită și, deseori, ne costă pentru a urma noul stil de viață ce este în Hristos. Totuși, Cuvântul ne determină prefacerea prin înnoirea minții (Romani 12.2).

Adam a fost creat după chipul și asemănarea Creatorului. El deținea condițiile de a se menține neîntinat și temător de Dumnezeu. Același lucru se poate spune de noua lucrare pe care Cel Preaînalt a făcut-o în noi. Suntem recreați în Hristos, fără niciun defect. Însă, trebuie să fim atenți pentru a nu cădea în mrejele celui rău. Nu este bine să lăsăm să rămână în noi nici măcar un singur element specificat în citatul din Efeseni. Toate aceste elemente trebuie eliminate, de nu, vom avea mari probleme.

Fii, așadar, atent și nu lăsa ca duhul tău să fie cuprins de amărăciune, iuțime, mânie, strigare, clevetire şi orice fel de răutate, din tot atâtea sentimente nefericite, căci cauzează o stricăciune foarte maré acolo unde sălășluiesc. Cel mai bine este de a nu le lăsa, nici măcar pentru o clipă, ca să te însoțească. Nu contează câtuși de puțin cine te-a jignit și cât de rea a fost jignirea. Ia aminte de acele sentimente rele pe care Domnul le condamnă și nu permite ca nici măcar unul dintre ele să nu te stăpânească.

Eliberează-te de aceste defecte periculoase și adoptă bunătatea, mila și iertarea drept adevăratele simțiri întovărășitoare. Cu aceste atribute sfinte vei trăi bine. Ele fac parte din Domnul Dumnezeu și ne sunt oferite pentru a ne apropia și mai mult de tipul de viață îmbelșugată pe care El ne-o dorește.

Ni se face un bine imens de a urma aceeași atitudne a Domnului. În Hristos, El ne-a iubit și ne-a acceptat pentru a-I împlini visul în noi. Cine se lasă îndrumat de Dumnezeu va dovedi cât de adevărată este iubirea Sa. Aceasta este rezolvarea tuturor relelor noastre.                                     

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!