Mesajul zilei

20/12/2016 - SĂ NU CAZI SUB PEDEAPSĂ

”Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: ‘Prostule!’ va cădea sub pedeapsa soborului; iar oricine-i va zice: ‘Nebunule’ va cădea sub pedeapsa focului gheenei”

Matei 5.22

Trebuie să facem o alegere: să ne iubim sau nu aproapele. Cine îl iubește nu-l condamnă niciodată, ci încearcă toate mijloacele de a-l scoate din greșeală. Cine nu-l iubește, oricare ar fi motivul, devine agresiv când celălalt îl rănește. Condamnările pe care Domnul le-a făcut sunt adevărate și vor fi aplicate celui care nu le respectă. De aceea, nu cădea sub pedeapsa Judecătorului, soborului – pe vremea aceea, cel mai mare tribunal religios al poporului iudeu - și nici a focului veșnic. Mai înainte, îndeplinește poruncile și fii slujitor al veșnicei Împărății a Domnului.

Este o poruncă sfântă ca să ne iubim unii pe alții (Ioan 13.34). Cei care nutresc acest sentiment adevărat se roagă Domnului și se străduiesc să deschidă ochii aproapelui, când acesta, de exemplu, se află în greșeală. Cel care iubește mustră, iar cel care abia iubește de ”îl ia gura pe dinainte”, văzându-și fratele în păcat, îi place să-i denunțe păcatele tuturor. Omul care nu-l iubește se mânie și spune vorbe urâte, rostind cuvinte de judecată ce vor da forțelor întunericului putere pentru a ataca și distruge pe cine nu-i este pe plac. Așadar, cine se mânie cade sub pedeapsa Judecătorului.

De fapt, omul care iubește vrea numai binele aproapelui său și, astfel, preferă să fie supus unei calomnii decât să-l judece pe calomniator. Chiar de este defăimat, ocărât, el intervine pe lângă Tatăl și interzice diavolului să-l folosească pe acel om. Așadar, într-o bună zi, cine te-a rănit, își va da seama și te va căuta cerându-și iertare. Dacă ai strigat deja după dreptatea sfântă cerând despăgubire, ar putea fi prea târziu, iar această zi poate nu va veni niciodată. Iar fratele aflat în greșeală ar fi fost dus în pierzania veșnică. Ce problemă gravă, nu-i așa oameni buni?

Cunoaștem pe cel care nu practică dragostea prin violența cu care răspunde agresiunilor și chiar insinuărilor. Este de ajuns să fie rănit de cineva sau să se supere pentru a revela secretele celuilalt, căutând, astfel, un mod de a-și minimiza ofensa.        

Să nu crezi că Domnul a întrecut măsura cu dojanele Sale. Ele sunt adevărate și ne vor judeca în ziua cea de apoi. Așadar, cine nu este atent la ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune – iar aceste trei atenționări au fost făcute direct de Isus – va avea probleme serioase acum și în toată veșnicia, căci va cădea sub pedeapsa Judecătorului, soborului și focului gheenei. Să nu-ți dorești să ajungi în această situație, căci judecata va fi fără de milă. De ți-e dat să suferi un rău, să-l suferi, însă nici să nu-ți treacă prin cap să-ți faci dreptate singur. Este mai bine să faci ceea ce ți s-a poruncit și să fii smerit în Împărăția preaiubitului Fiu al lui Dumnezeu.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!