Mesajul zilei

24/12/2016 - ATITUDINEA ÎNȚELEAPTĂ LA SUPĂRARE

”Lasă mânia, părăseşte iuţimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău”

Psalmul 37.8

Cel care a fost trădat, maltratat și chiar violat în intimitatea sa trebuie să ieie o astfel de atitudine încât să nu rămână cu inima stăpânită de mânie. Să te superi până-n a face rău nu este corect. Dimpotrivă, trebuie să fim hotărâți să facem numai bine. Încredințează-I dreptului și adevăratului Domn jignirea suferită și El te va răzbuna. Acționând astfel, vei demonstra că nu vei mai face nimic, că nu te vei mai gândi la acea ofensă și vei trăi în pace. Supunându-te Cuvântului lui Dumnezeu, vei fi retribuit.

Când un prieten sau chiar o ființă iubită ne înșeală, durerea este mare și aproape de nesuportat. În aceste momente, lumea se năruie și inima ți se umple de mînie sau furie. Cel care nu cunoaște Cuvântul sau nu are stăpânire de sine începe să plănuiască ”moneda de schimb”. De nu a existat vreun motiv anume pentru ca trădarea să se întâmple, decepția este și mai mare, iar răzbunarea ar putea să fie însoțită de ură și atitudini imprevizibile.

Cel mai înțelept este, însă, să te calmezi, să te rogi până vei regăsi pacea și vei lua hotărârea pe care Sfânta Scriptură o oferă. Mânia trebuie lăsată deoparte, iar furia uitată. Persoana care este partea nevinovată din conflict nu trebuie să se lase condusă de emoție, căci va trece de partea greșită. Niciodată să nu lași mânia și furia să-ți cuprindă inima, ci permite ca Sfântul Duh să-ți fie liberul Arbitru în tot ceea ce te privește.

Când supărarea din cauza răului va pune stăpânire pe viața ta, lucru bun nu se poate întâmpla. De vei face orice lucrare rea, aceasta îți va aduce suferință. Așadar, niciodată să nu iei atitudinea greșită. De va exista o răzbunare, ea trebuie realizată de Dumnezeul nostru. Cel mai bine de făcut în orice situație tristă este de a-L striga pe Sfântul Duh ca să pună stăpânire pe toată ființa ta. Numai așa vei acționa înțelept.

Suntem chemați să facem binele. Până și vrăjmașii noștri trebuie să știe că, cu adevărat, există binele numai de suntem în Domnul, însă, de suferim între timp o ofensă și acționăm ca si cei rătăciți, ce mesaj putem avea oare de la Dumnezeu? Cum oare dragostea cea sfântă va putea pătrunde în ei și-i va transforma dacă ne lăsăm stăpâniți de duhul răzbunării?

Taina este de a încredința orice ofensă Domnului, căci El te va recompensa, iar rezolvarea pe care El o va da va fi, cu siguranță, cea mai bună. Încredințînd ”cazul” dreptului Judecător, nu-ți vei mai aminti de cele întâmplate, nu vei mai simți mânia sau ranchiuna și nici alte rele ce te fac doar să suferi.

Respectă ceea ce Scriptura te învață, iar recompensa va fi mai mare decât prejudiciul suferit. 

  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!