Mesajul zilei

27/12/2016 - AMINTEȘTE-ȚI MEREU DE ATRIBUTELE LUI DUMNEZEU

”Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie”

Exod 34.6

Este bine să ne amintim mereu de atributele sfinte, căci, spunând ceea ce Domnul este, El ne învață cum putem să-L facem să lucreze în favoarea noastră. Dumnezeu știe că omul poate greși și, de aceea, El se pune la dispoziția noastră pentru a ne ajuta și binecuvânta. Chiar acum, putem să-L avem pe Cel Preaînalt la dispoziția noastră și modul în care El ni Se revelă. Astfel, nu putem să-l lăsăm pe vrăjmaș să ne amăgească, căci Cel Atotputernic, care nu duce lipsă de nimic – de niciun talent sau abilitate – S-a pus lângă noi. Este de ajuns să recunoaștem ceea ce El este.

Cine este mântuit trebuie să aibă mereu în minte calitățile Domnului, căci, atunci când Îl va avea drept oaspete pe El – sau se va afla în nevoi - , va putea striga, cerând unul dintre aceste atribute ale Sale. Pe de altă parte, de nu cunoaștem și nici nu revendicăm ceea ce este posibil de obținut de la Domnul, vom deveni vulnerabili față de minciunile ispititorului.

         Cel Preaînalt a vorbit despre persoana Sa printr-o afirmare de sine, însă a făcut-o pentru ca să nu pierdem ceea ce am putea primi de la El. Datorită dragostei ce ne-o poartă, El s-a făcut cunoscut așa cum Cuvântul Îl descrie. În veșnicie, Îl vom cunoaște deplin așa cum de El suntem deplin cunoscuți (1 Corinteni 13.12) și vom ști totul despre acest Dumnezeu atât de frumos și minunat care ne-a chemat să-I împărtășim slava Sa.

            Nu trebuie să-I vorbim despre noi, căci Domnul știe cum suntem și ceea ce poate obține de la noi. Este adevărat că, din cauza păcatului nostru, nu-I putem oferi aproape nimic, însă, de îndată ce suntem pe mâinile Sale – ceea ce se întâmplă automat când ne convertim la Domnul - , El lucrează în noi o transformare atât de mare încât putem să-I dăm adevărata slavă, cât și să-I realizăm voia. Dumnezeu are mari vise în ceea ce ne privește și dorește să facă din noi o binecuvântare în mâinile Sale (Ieremia 29.11). Modul în care Domnul Se lasă cunoscut este același mod în care putem dispune de El. Înțelegând ceea ce El înseamnă pentru noi, trebuie să cerem manifestarea Sa și să credem că, astfel, Îl vom avea.

         Cine crede în ceea ce Tatăl ceresc este își asumă o poziție interzicând vrășmașului de a mai continua să-l amăgească, căci cine a trecut prin mântuire nu mai acceptă să fie păcălit de nicio minciună a diavolului. Fiind desăvârșit, Dumnezeului nostru nu-I lipsește niciun talent sau atribut - și cel mai bine este că El se află lângă noi. Cu toate acestea, când avem nevoie, trebuie să-L strigăm pe Domnul pentru virtuțile Sale, căci, până la urmă, în acest mod trebuie să-L căutăm.

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!