Mesajul zilei

28/12/2016 - ELIBEREAZĂ-TE DE POVERI

”Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit”

Psalmul 55.22

Nu este bine să ne împovărăm cu preocupările noastre despre familie, prieteni sau oricine ar fi. Cine acționează așa, nu numai că se arată mâhnit, ci nici nu urmărește sfatul din Biblie. Dumnezeu dorește ca tu să nu porți nicio povară. Dimpotrivă, chiar El însuși Se dispune să o poarte și să te ușureze (Matei 11.28). Cine-și depune povara și grijile pe altarul Domnului descoperă că, de fapt, El te sprijină și nu va permite în niciun fel ca vrăjmașul să te supere.

Oamenii nu sunt vinovați pentru ceea ce se întâmplă cu tine și nu e bine să-i împovărezi cu problemele tale. Proasta dispoziție, pe lângă faptul că denotă lipsă de educație, demonstrează că cel care o posedă este un om necontrolat. Până la urmă, care oare este motivul pentru care te vei purta urât cu cineva sau vei înceta de a-i acorda atenție din cauza a ceea ce ți s-a întâmplat?

Cel prost dispus dovedește că nu are încredere în Domnul, căci, în loc de a-I încredința grijile Lui, așa cum Cuvântul ne spune, le păstrează cu sine. Astfel, starea sa duhovnicească se deteriorează și omul începe să-i învinovățească pe ceilalți de starea sa.

Pe de altă parte, cel care practică Cuvântul Domnului este mereu vesel, umil și, pentru el, nu există vreme rea niciodată. El își încredințează grijile în mâna Tatălui și, astfel, Satana nu-l poate oprima, căci poverile creștinului nu-l mai apasă. Fără lemne, focul se stinge și, fără preocupări, duhul omului se realizează în Mântuitor (Proverbele 26.20). Chiar și cei mai devotați robi ai lui Dumnezeu, de nu-și încredințează în mâna Domnului ceea ce îi supără sau îi apasă, vor începe să acționeze ca cei care nu au credință în Hristos. Cei care profită de această îndrumare biblică încep să fie ajutați de mâna cea sfântă și nimic nu-i mai poate mâhni (Psalmul 125.1).

Cel care trăiește adâncit în preocupări nu-l slujește pe Dumnezeu. Cine nu respectă poruncile sfinte plătește un preț mare pentru încăpățânarea sa și arată în cine de fapt crede. Cei care nu se încred în Domnul, cred de fapt în vrășmaș și sunt în slujba sa. Dacă te afli în această categorie începe chiar acum să te rogi și încredințează-I Celui Atotputernic tot ceea ce te macină. Orice problemă încredințată lui Dumnezeu va fi rezolvată chiar de El însuși, iar atunci când Cel Atotputernic are grijă de viața noastră, izbânda e sigură.

Ca un adevărat Tată, Domnul nu dorește ca fiii Săi să-și poarte poverile, căci știe bine că nu avem strctura necesară pentru a suporta asemenea greutăți. Așadar, când ne eliberăm de preocupări, Îl bucurăm pe Domnul, căruia Îi place să ne vadă fericiți. Nu mai purta poveri pe firava ta spinare, ci eliberează-te de ele toate. De ce oare să nu accepți propunerea Dumnezeului nostru, care s-a oferit să poarte ceea ce ne supără și ne face să ne pierdem judecata?     

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi