Mesajul zilei

30/12/2016 - DUMNEZEU TE SPRIJINĂ ȘI TE ÎNDREAPTĂ

”Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi ”

Psalmul 145.14

Ce mai declarație! Cel care greșește nu este părăsit de Domnul, căci dragostea Lui este mai mare decât supărarea de a-Și vedea un fiu abătându-se de la Calea cea bună. Cei încovoiați nu sunt lepădați  pentru totdeauna, ci sunt îndreptați și sprijiniți de Cel Atotputernic.

Trebuie să începem să credem așa cum Cuvântul ne învață : Dumnezeu este Tată iubitor cu adevărat și nu-I place să-i vadă pe ai Săi în rătăcire. În acest pasaj biblic, Cel Preaînalt arată că nu renunță la cei care, într-o bună zi, au hotărît să creadă în El, dar au căzut. Aceasta este foarte important, căci, în cazul în care cineva se pierde, trebuie să-și aducă aminte de ceea ce Domnul a spus, în loc să-l lase pe diavol să-l facă să se lepede de credință. Orice om care cade trebuie să creadă că, într-un anumit mod, va fi părăsit, însă, dimpotrivă, este iubit de Tatăl. Aceasta înseamnă că bunul Dumnezeu nu va părăsi niciodată pe cine este în El.

Dragostea sfântă este mai presus de supărarea pe care Tatăl nostru o simte din cauza celor care Îl decepționează. Fără îndoială, El speră că ei se vor întoarce și, de aceea, îi sprijină, căci știe ce se va întâmpla cu cine părăsește Calea Sa. Aflându-se în ghearele întunericului, omul, atâta timp cât trăiește, va trece prin momente grele și, când va muri, va fi dus în pierzania veșnică, ceea ce Dumnezeu nu vrea să se întâmple cu nimeni (1 Timotei 2.4).

Dacă Domnul ar acționa ca omul, El l-ar renega pe cel care L-a părăsit. Însă, nu în acest mod inima lui Dumnezeu reacționează. El va face totul ca fiii Săi, care s-au rătăcit, să revină în prezența Sa. Cel Atotputernic îi sprijină pe toți cei căzuți, ceea ce înseamnă că le dă inspirație și ocrotire, le deschide uși, îi îndrumă și Se străduie din răsputeri pentru ca ei să se trezească din coșmar și să se întoarcă la comuniune, care le va face numai bine. Unii, totuși, se lasă conduși de satana și aruncă afară toate ocaziile de a se reîntoarce la Calea cea Bună. Să fie foarte clar că Domnul va face tot ceea ce este necesar pentru a-i ridica pe cei descumpăniți, care vor continua abătuți de nu acceptă ajutorul Cerurilor.

Cel Atotputernic nu vrea să fim în pagubă, ci în bunăstarea veșnică. Așadar, nu contează ceea ce orice doctrină te învață despre asta. Tot ceea ce este diferit față de ceea ce Dumnezeul nostru ne spune trebuie să fie înlăturat. De aceea, cel mai sigur este să te înclini dinaintea Adevărului. Trebuie să credem cu toată tăria în ceea ce Cuvântul ne învață, căci El este singura Certitudine pe care putem conta. Ca Tată adevărat și iubitor, Celui Preaînalt nu-i face plăcere rătăcirea nimănui (Iezechiel 33.11). În acest moment, Domnul se îndreaptă spre tine ca să te îndrepte și să te facă biruitor. Nu pierde această ocazie!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă lumineze!