Mesajul zilei

31/12/2016 - LUCRAREA ȘI ROADELE NEPRIHĂNIRII

Lucrarea neprihănirii va fi pacea; roadele neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie

Isaia 32.17

Neprihănirea lui Dumnezeu – realizată de Domnul pe Calvar, și care este realizată în fiecare moment în care credem în Cuvânt – are două momente: lucrarea neprihănirii, ce aduce pacea, și roadele neprihănirii, dătătoare de odihnă și liniște.

Niciun creștin nu trebuie să trăiască disperat, căci, până la urmă, lucrarea și roadele neprihănirii din Ceruri nu se vor termina niciodată. Dacă cineva nu-și regăsește pacea, odihna și liniștea este un semn că neprihănirea cea sfântă – actul pe care Cel Preaînalt l-a realizat prin Isus pe cruce – este în imposibilitatea de a lucra în viața sa. Înlocuindu-ne, Fiul lui Dumnezeu a plătit prețul pe care Tatăl Său l-a făcut să cadă asupra Sa, pentru ca să ne ieie păcatele și relele (Isaia 53.4,5).

Neprihănirea Celui Atotputernic este de asemenea realizată când, crezând în Cuvântul Domnului, ne cerem binecuvântarea. Reprimând răul ce ne atacă, ne biruim adversarul și ne exercităm dreptul în Hristos.

Simplul fapt de a crede în ceea ce s-a întâmplat în favoarea noastră pe Calvar ne liniștește inima. Însă, cel care nu-și exercită drepturile ca fiu al Celui Preaînalt trăiește fără de pace. Dacă un om știe ceea ce, conform Scripturilor, a fost făcut spre binele său, dar nu îl revendică, nu are acces la darurile ce au fost răscumpărate de Domnul prin sângele Său.            

Expresia folosită în justiție – cum că dreptatea nu se face pentru cel care doarme – este valabilă și în credință. Așadar, dacă viața îți este ruinată, nu te complace, ci acționează neprihănirea cea sfântă, reprimând inamicul, cerând ca el să iasă și având credința că tot ceea ce ceri în Numele lui Isus ți se îndeplinește. Este de ajuns ca neprihănirea credinței să lucreze pentru ca odihna și liniștea să pătrundă în viața ta.

Putem fi siguri că cine este în Dumnezeu nu trebuie să dispere în nicio situație. Printr-o simplă, dar hotărâtă poziție, te eliberezi de orice neplăcere, fie în trup, suflet, spirit, familie, finanțe sau în orice alt domeniu din viața ta.

Cel mai bine este ca acest lucru să dăinuie pe vecie. Oriunde și oricând te-ai afla, lucrarea neprihănirii celei sfinte nu va înceta niciodată să se împlinească în viața creștinului. Pe de altă parte, putem considera că lipsa păcii, odihnii și liniștii este un semn că neprihănirea Domnului nu se află în lucru.   

          

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!