Mesajul zilei

02/01/2017 - GRIJILE NEFOLOSITOARE SUNT ZADARNICE

”Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?”

Matei 6.27

În loc de a ne îngrijora zadarnic, ceea ne împiedică să-L bucurăm pe Domnul, trebuie să ne dăm mereu silința de a avea credință, căci aceasta, este într-adevăr fundamentală pentru a-L ferici pe Dumnezeu (Evrei 11.6).

Mintea omului este capabilă de a găsi rezolvare și celor mai diverse încercări, dar nu chiar pentru toate. Când suntem atacați, putem folosi diferite mijloace de a scăpa, însă, nu tot ceea ce punem în practică este întotdeauna eficace, căci există cazuri de netrecut prin mijloace normale. Totuși, cine este în Hristos reușește să biruiască toate obstacolele. Până la urmă, Isus a spus că cei care cred în El,  chiar de vor fi morți, vor supraviețui (Ioan 11.25). Așadar, de îndată ce suntem cuprinși de puterea celui Preaînalt și totodată suntem sub îndrumarea Sa, putem face aceleași lucrări ale lui Hristos. Astfel, nu trebuie să lăsăm ca disperarea și neliniștea să pună stăpânire pe noi.

O gravă greșeală comite cel care refuză să-și îndrepte privirea către Domnul și încearcă să-și rezolve problemele pe cont propriu. A căuta soluții este drept, din moment ce nu lăsăm la o parte îndrumarea cea sfântă. Pe lângă aceasta, oricât ne-am da silința, nu vom reuși niciodată să fim desăvârșiți. Așadar, trebuie mereu să încercăm să ne sporim credința, căci numai cel care trăiește la picioarele lui Hristos are răspuns pentru toate lucrurile (Romani 8.37).

         De fapt, cine încearcă cu disperare să găsească o rezolvare nu reușește să-I fie pe plac lui Dumnezeu și nici nu va beneficia în viață de lucrarea puterii sfinte. Numai inima pătrunsă de credință, care acționează sub îndrumarea Cerurilor, reușește să obțină favoarea Tatălui (Psalmul 37.4). În plus, cel care trăiește în comuniune cu Cel Preaînalt - și, așadar, pătruns de puterea cerească, fiind îndrumat de Sfântul Duh – poate fi folosit pentru a face aceleași lucrări ce erau făcute de Isus, cât și altele chiar mai mari (Ioan 14.12).

         Dinaintea unei încercări, cel mai bine este să te pregătești și să fii atent, fără să lași ca disperarea să pună stăpânire pe inima ta, și nici preocupările să ți se cuibărească în suflet. Cu credință, totul este posibil (Marcu 11.23).

         În Biblie, putem observa că slujitorii lui Dumnezeu au reușit să treacă prin cele mai dure încercări prin faptul de a se fi încrezut în Domnul, iar toate aceste relatări au fost consemnate ca modele de urmat. Trebuie să ne dăm silința și să luptăm pentru a-L bucura pe Tatăl, căci numai El are rezolvarea – iar voia Sa este mereu cel mai bun lucru pentru fiecare din fiii Săi. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!