Mesajul zilei

03/01/2017 - TOATE ACESTE LUCRURI NI SE VOR DA PE DEASUPRA

„Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’, sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’. Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”

Matei 6.31-33

Fiți cu mare grijă față de neliniște, căci este unul dintre elementele care fac astfel încât sămânța credinței să devină neroditoare, de îndată ce se demonstrează lipsă de încredere în Domnul. Ea apare când nu căutăm Împărăția lui Dumnezeu și nici neprihănirea Sa, ce va veni înaintea celorlalte lucruri, căci acestea nu trebuie căutate, deoarece, la vremea potrivită, ni se vor da pe deasupra. Gândește-te la această rețetă simplă a Domnului pentru a-ți însuși celelalte binecuvântări.

Neliniștea, cu siguranță, va deschide calea celor mai barbare fapte ale vrăjmașului, căci o minte tulburată poate face astfel încât omul să audă vocea celui rău, să vadă apariții înfricoșătoare, să simtă necesitatea de a se răzbuna și de a fi răzbunat, să se molipsească de diferite boli – cum ar fi, de exemplu, depresia – să renunțe la propriile vise și să fie stăpânit de vicii, crime sau prostituție etc. Pe lângă aceasta, când mintea este bolnavă încetează de a mai produce roada Duhului (Gălăteni 5.22,23), iar credința se slăbește, se îmbolnăvește și chiar dispare. Anxietatea aduce de asemenea tulburări mentale, distruge căsnicii, îl duce pe om la faliment și îl împiedică pe creștin să audă vocea cea sfântă și, în consecință, de a lua hotărâri înțelepte în viață. De aceea, a fi neliniștit înseamnă, cu alte cuvinte, de a afirma că nu ai încredere în Cel Atotputernic. Până la urmă, cine crede determină și așteaptă răspunsul din Ceruri.

Am auzit deja mulți credincioși spunând că Domnul ocupă primul loc în viața lor, apoi família și, în cele din urmă, Împărăția lui Dumnezeu. Aceasta generează um conflict imens, căci, a-I da întâietate Celui Preaînalt înseamnă să pui Împărăția Sa înaintea tuturor lucrurilor. Și, înainte de familie, trebuie să căutăm neprihănirea Împărăției, căci, numai atunci, căminul nostru va fi o binecuvântare.

Mulți robi ai lui Dumnezeu s-au abătut de la calea cea bună lăsându-și inima să fie pătrunsă de grijile celorlalte aspecte de viață. Însă, mult mai ușor ar fi fost dacă ar fi căutat Împărăția Domnului și neprihănirea Sa, căci această atitudine face imposibil ca supărarea - și ceea ce poate aduce rău – să pună stăpânire pe viața omului.

Cine urmărește îndrumările Celui Preaînalt va vedea că restul nu trebuie căutat, căci va fi dat pe deasupra. Așadar, pentru a trăi eliberați de probleme și să ne realizăm cu respectivele binecuvântări, ceea ce trebuie să facem este de a da întâietate subiectelor evidențiate de Domnul. Această rețetă poate părea simplă, însă, mai simplu este faptul că Dumnezeu lucrează în favoarea noastră (Proverbe 8.35). Cine păzește învățămintele lui Isus descoperă că, astfel, reușește lucrarea cea sfântă.

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!