Mesajul zilei

04/01/2017 - CELELALTE LUCRURI NI SE VOR DA PE DEASUPRA

”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”

Matei 6.31-33

            Porunca este de a căuta Împărăția lui Dumnezeu – sanctificarea, lecuirea cea sfântă, prosperitatea, darurile Sfântului Duh, voia Domnului, o biserică bună. Aceasta ne este îndatorirea! Totul trebuie făcut prin rugăciune, citirea Bibliei și reflecție, să ne dedicăm acestora cu desăvârșire până într-atât încât să nu ne gândim decât la acestea. Este clar că vom trăi, vom lucra și vom avea momentele noastre de destindere și comuniune cu familia și alți oameni; însă, contrar păcătosului care trăiește numai gândindu-se la rele, sau egoistului care se gândește numai la sine, trebuie să dăm prioritate Împărăției, care să facă parte din viața noastră în fiece clipă.

SFINȚIREA – Căutarea Împărăției implică sanctificarea – despărțirea –, căci fără de ea nimeni nu-L va vedea pe Domnul (Evrei 12.14). Nu putem permite ca gândurile noastre să fie absorbite de lucrurile acestei lumi, ci, numai de subiecte privitoare la Dumnezeu. Știind că trupul luptă împotriva duhului, este necesar să fim atenți pentru a nu lăsa ca vrăjmașul să ne folosească mintea pentru poftele trupești (Gălăteni 5.17). Este imperios să ne gândim la ceea ce este pur, sfânt și ne aduce virtute (Filipeni 4.8).

LECUIREA CEA SFÂNTĂ – Trupul fiind lăcaș Sfântului Duh, responsabilitatea noastră este de a avea grijă de el, menținându-l curat, sănătos și sfânt. De aceea, la semnalul oricărei boli, trebuie să căutăm lecuirea sfântă, căci ne aparține.

PROSPERITATE – Prin Cuvânt, aflăm că Domnul se bucură de prosperitatea noastră. Așadar, de ce să-I refuzăm această bucurie Dumnezeului nostru? A prospera nu înseamnă doar acumulare de bunuri, ci și creștere

duhovnicească. În trecut, înaintea Legii și în decursul ei, cine Îl slujea pe Dumnezeu prospera (Iosua 1.8). Același model este valabil pentru cel care caută Împărăția lui Dumnezeu.

DARURILE SFÂNTULUI DUH – Fiind botezați în Sântul Duh, primim putere (Faptele Apostolilor 1.8), însă, trebuie căutate cele mai bune daruri. Există trei daruri de putere: credința, lecuirea și lucrarea minunilor. Cel care nu caută să se bucure de ele, cât și de celelalte șase, devine neroditor (1 Corinteni 12 e 14).

VOINȚA DOMNULUI ȘI O BUNĂ BISERICĂ – În sfârșit, a căuta Împărăția lui Dumnezeu înseamnă a te pune de acord cu voia cea sfântă. În Scripturi și prin mărturia Domnului, O întâlnim. Nu numai că Ea ne face să îndeplinim misiunea ce ne-a fost hărăzită, ci ne ajută să găsim și biserica unde El dorește să-L slujim, iar de aceasta nu trebuie să ne despărțim niciodată.

 

Așadar, frate, caută întâi și întâi Împărăția lui Dumnezeu, iar binecuvântările cerești ți se vor da pe deasupra. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!