Mesajul zilei

05/01/2017 - DUMNEZEU ARE GRIJĂ

“Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.”

Filipeni 4.19

Domnul este pregătit pentru a se îngriji de toate trebuințele noastre, iar El face asta în slavă și nu cu biciul. Motivul pentru aceasta este sacrificiul lui Isus pe Calvar, care a răscumpărat pentru noi dreptul de a fi binecuvântați. De aceea, Dumnezeu nu-Și precupețește eforturile pentru a ne face pe plac, ci o face după mărinimia Sa. Și cât de generoasă nu este ea! Cine crede în Domnul va primi binecuvântările Sale fără a mai suferi.

Cel Preaînalt nu poate conviețui cu nelegiuirea și nici cu urmările ei. Pe lângă aceasta, nu acceptă mizeria, neajunsurile și sărăcia, ce au venit pe lume prin prăbușirea lui Adam (Romani 5.12). Astfel, când Isus a fost crucificat pe Calvar, El a luat asupra Sa toate bolile noastre, suferințele, nelegiuirile, cât și pedeapsa, aducându-ne pacea – tămăduirea (Isaia 53.4,5) ; așadar, nu mai trebuie să suferim pentru absolut nimic ! Ci trebuie, da, să ne bucurăm de viața îmbelșugată pe care El ne-a hărăzit-o ! (Ioan 10.10). Singura doctrină sănătoasă este cea biblică, de aceea, crede în ceea ce Cuvântul spune și începe să trăiești biruitor. Prin ceea ce Creatorul a suferit, avem drepturi care vor fi confirmate de puterea cerească atunci când credem.

Tatăl nostru nu are nevoie de diavol pentru a-Și face lucrarea de a-i disciplina pe ai Săi și de a-i face să umble pe Calea cea bună. Astfel, oricine ar primi vreun atac din infern poate cere ajutor Domnului. Numai de noi depinde lucrarea puterii sfinte în viața noastră. Acum, El lucrează în favoarea a lor Săi. Include-te, așadar, printre beneficiari!

Lucrarea Sa este sfântă, plină de blândețe, gingașă și pornită din dragoste. Dumnezeu nu folosește niciun fel de suferință pentru a-i învăța pe fiii Săi să I se supună. Însă, de nu-și asumă îndrumările pe care El le dă, vor fi atacați de vrăjmaș, care, mincinos cum e (Ioan 8.44), va face ca ei să creadă că este voia lui Dumnezeu ce-i mustră. Trezește-te! El se îngrijește de trebuințele noastre în slavă și nu prin amenințări.

Domnul va realiza tot ce va fi necesar pentru ca tu să te bucuri de izbăvirea lui Hristos; pentru aceasta, El Își folosește avuția. După cum l-a ajutat pe Israel în lupta împotriva vrăjmașilor, tot așa Domnul te va sprijini și pe tine. Darurile lui Dumnezeu sunt fără de măsură. El este desăvârșit! A dispune de desăvârșirea Sa înseamnă să-ți dobândești oblojirea suferinței .

Este important să începi să folosești acum comoara Celui Preaînalt. A amâna înseamnă să-i permiți dușmanului să te amăgească. Când Domnul îți deschide o ușă, ea îți stă la dispoziție; tu nu trebuie să-I mai ceri să o deschidă din nou. Așadar, trece-i pragul în această clipă!     

      

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!