Mesajul zilei

06/01/2017 - DUMNEZEU NE PĂZEȘTE INIMILE ȘI GÂNDURILE

”Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus”

Filipeni 4.6,7

Dumnezeu ne cunoaște capacitatea și ceea ce ni se poate întâmpla de lăsăm ca îngrijorarea să sălășluiască în noi. Taina este de a face cunoscute Lui toate cererile noastre, căci pacea lui Dumnezeu are puterea de a ne păzi inimile și gândurile. Cine urmărește îndrumarea Creatorului va avea reușită.

         Cel Preaînalt, care este desăvârșit, ne-a făcut potrivit chipului și asemănării Sale, însă păcatul ne-a lăsat fără calitățile sfinte. Mântuindu-ne, El nu numai că ne lecuiește, armonizează și îmbunătățește duhul, ci îl crează din nou (2 Corinteni 5.17). Fiind creați din nou, devenim noi creaturi. Asta înseamnă că duhul nostru este nou – nu cel vechi, curățit și îmbunătățit -, însă, trăind în carne, în același trup cu firea umană. Este de o importanță fundamentală să căutăm, în Cuvântul lui Dumnezeu, cârmuirea Sa pentru orice și să păzim învățămintele Domnului.

         Fii sigur că Dumnezeu îți cunoaște sufletul, dar nu abuza, adunând nevoi. În versetele citate, El avertizează asupra pericolului de a avea temeri în inimă. Dacă devii neliniștit, vrăjmașul te atinge cu săgețile sale. Însă, păzind îndrumarea lui Dumnezeu și pacea Sa, nimic nu ți se va întâmpla, căci aceasta are puterea de a te ocroti. Ca să se întâmple asta, este necesar să-I aduci la cunoștință cererile tale. Nu păstra niciuna, ci pomenește-le prin rugăciune, cereri și mulțumiri.

         Rugăciunea se face atunci când crezând te îndrepți către Domnul și vorbești despre ce ai nevoie și despre ceea ce speri să primești. Ea este răspunsul tău la ceea ce El ți-a spus. Cererea este o simplă invocare. Mulțumirile constituie un strigăt mai mare, uneori fiind o rugă în familie sau la biserică. În aceste trei modalități de a ajunge la Tatăl, trebuie să-ți expui toate nevoile. Vorbind cu Domnul despre ceea ce ai nevoie, simțind că pacea Sa a venit, mulțumește pentru binecuvântare și consideră-te sprijinit.

           Este imposibil de măsurat puterea pe care pacea din Ceruri o exercită în viața noastră. Dacă El a spus că pacea ne păzește, de ce oare să pui asta la îndoială? Totuși, Cuvântul lui Dumnezeu spune că acest lucru se va întâmpla de suntem în Hristos Isus; în caz contrar, Cuvântul Său nu ne va putea ocroti.

 

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă lumineze inimile!