Mesajul zilei

07/01/2017 - DUMNEZEU SE ÎNGRIJEȘTE DE NOI

”Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi”

1 Petru 5.7

 

            Este adevărat, Domnul îngrijește de noi! Însă, atunci, de ce oare să trăiești ca un învins sau să te lași dus în ispită? A avea pe Cineva care vede totul, știe totul și este Atotputernic este mai mult decât avem trebuință. El nu a spus că a însărcinat cu această activitate pe vreunul dintre îngerii Săi – ceea ce ar fi deja foarte bine -, ci El însuși s-a responsabilizat pentru a se îngriji de noi! Vrăjmașul știe că atâta timp cât credem în adevăr, sau orice altă revelație de la Dumnezeu, nu se va putea atinge de noi.

            Cum oare Dumnezeu se îngrijește de noi? Tot așa cum face cu toate lucrurile Sale. A îngriji înseamnă să fii vigilent, să nu lași să lipsească nimic, să ocrotești, să pregătești ceea ce vei avea nevoie, să-i duci pe ceilalți în siguranță acolo unde El îndrumă.

            Dând Țara Promisă israeliților, Dumnezeu a spus că va avea grijă de ea și ochii Săi vor fi mereu îndreptați asupra ei. A mai spus că ploile vor veni la vreme ca să fie roadă bună, să fie iarbă pe câmp, ca să te poți sătura și nimic să nu-ți lipsească. Însă ei vor trebui să-I păzească cu sfințenie poruncile și să aibă grijă ca inimile lor să nu-i amăgească și să nu-i slujească pe alți dumnezei (Deuteronômio 11.12-15).

            Aceeași atitudine așteaptă El de la noi. Când Îi păzim poruncile cu înțelepciune și nu lăsăm să ni se amăgească inima Îl bucurăm pe El. Acest fapt de a-L bucura pe Dumnezeu înseamnă să-I dăm condițiile necesare de a lucra în viața noastră. Însă, de permitem ca plăcerile trupești să pună stăpânire pe gândurile noastre, îl vom sluji pe Eros, îngenunchindu-ne dinaintea lui. Același lucru se întâmplă cu cine are drept scop știința, banii, faima sau orice altă ispită. De vă veți închina altor dumnezei, Domnul nu va mai îngriji de voi. Fii atent dacă Îl slujești cu adevărat pe Domnul și Îi păzești Cuvântul.  

            În Efeseni 5.29,30, apostolul Pavel spune: ”Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui.” Așadar, nu risipi ”hrana” pe care Dumnezeu ți-o oferă. El acționează față de noi în același fel în care se comportă față de Biserica Sa și pune la dispoziție ceea ce consideră necesar pentru dezvoltarea Sa. Când trupul nostru este bolnav, el refuză hrana. Același lucru va face duhul nostru cu ceea ce Domnul ne pune la dispoziție. Totuși, de se va întâmpla aceasta, du-te la Tămăduitorul prin excelență, Doctorul Yahweh-Rafa, și cere-I să te lecuiască. El știe exact ce e de făcut cu oricine vine la El și-I cere ajutorul.                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!