Mesajul zilei

11/01/2017 - ADU LAUDĂ LUI DUMNEZEU

”Căci nu prin sabia lor au pus mâna pe ţară, nu braţul lor i-a mântuit, ci dreapta Ta, braţul Tău, lumina Feţei Tale, pentru că îi iubeai”

Psalmi 44.3

Ca ființe umane, suntem neputincioși dinaintea vrăjmașului, însă, puterea lui Dumnezeu – prin lucrarea îngerilor Săi și revelația Cuvântului Său – ne este mântuirea, căci vom reuși totul cu ajutorul Lui. Cel Preaînalt l-a ajutat pe Israel, căci s-a bucurat de poporul Său, același lucru El putând face și pentru noi.

Forța noastră lucrează în Numele lui Isus. Stăpânul ne-a dat permisiunea de a-L folosi în orice situație, iar Cuvintele Sale spun că, dacă determinăm în Numele Său, El însuși o va face (Ioan 14.13,14). Așadar, ce mai aștepți? Nu a sosit oare timpul de a pune capăt suferinței tale, de a cere ca răul și tot ceea ce vine de la el să dispară din viața ta? Suferința va dispărea acum dacă o vei pune afară cu credință și determinare.

Trebuie să ne pregătim pentru biruință, căci, fiind deja acceptați în família sfântă ca fii ai Săi, nu vom pierde niciodată vreo bătălie și, El însuși, căruia I-a plăcut de noi, va veni să ne conducă spre triumf. Oricare ar fi lupta pe care trebuie să o duci, luptă cu credință și încredere, cu siguranța că Cel Atotputernic te va ocroti și-ți va da biruința. Cine Îl are alături poate merge încrezător, căci, fără îndoială, se va întoarce biruitor.

Nu aștepta să te simți puternic pentru a obține succesul, căci această pregătire nu are loc prin intermediul simțămintelor, ci prin credință. Chiar acum, autoritatea lui Dumnezeu, îngerii Săi și Cuvântul Său îți așteaptă ordinul pentru a împlini voia Tatălui. Tu ești cel care hotărăște! Așadar, fii puternic, căci cei slabi în credință nu-L vor vedea niciodată pe Cel Preaînalt la lucru. Pe de altă parte, cei care cred vor vedea slava cea sfântă lucrând în favoarea lor (Ioan 11.40).

            Israel, prin forțele sale, nu ar fi avut niciodată capacitatea de a părăsi Egiptul; astfel, Cel Omnipotent l-a ajutat. Oare de ce? Pentru că i-a plăcut de acel popor și tot la fel Îi place de oricine dintre noi. Isus a spus că nu ai fost tu cel care L-ai ales, ci El te-a ales pentru ca să aduci roadă (Ioan 15.16). El vrea să te elibereze și o va face chiar în acest moment de Îi vei fi pe plac.

            Slăvim Numele lui Dumnezeu când credem în ceea ce El spune și, cu hotărâre, plecăm în luptă. Domnului Îi place să-i vadă pe ai Săi însușindu-și binecuvântările, hrănindu-se din ceea ce este cel mai bun și bucurându-se de viața în belșug. Pentru ca aceasta să se poată întâmpla, este de ajuns să iei hotărârea de a te elibera de ceea ce te încurcă și te face să suferi. Hotărăște-te să te eliberezi de rău și să trăiești în belșug!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!