Mesajul zilei

15/01/2017 - CUVINTE FĂRĂ NOIMĂ ÎN GURA MULTORA

”Și vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!”

2 Petru 3.4

În acest pasaj, apostolul Petru spune că, în ultimele zile, mulți au fost cei care și-au bătut joc de făgăduințele lui Dumnezeu. Din nefericire, nelegiuiții nici nu-și dau seama cum Satana i-a determinat să facă lucruri fără de noimă, cum ar fi, de exemplu, să râdă de tot ce este legat de Domnul. De fapt, nimicniciile s-au aflat mereu pe limba multor oameni considerați înțelepți. Însă, adevărații înțelepți sunt cei care așteaptă împlinirea făgăduinței sfinte.

            Petru a atrăgea atenția asupra unui timp în care ”duhul prostiei” sălășluia în mulți oameni, provocând îndoieli nesăbuite. Astăzi, există și cei care sunt folosiți de vrăjmaș ca și cum ar fi ”mostre nevinovate” ale acestui mod de acționare. Ori, a-și bate joc de Cuvântul lui Dumnezeu este cea mai mare nesocotire pe care cineva o poate comite! Chiar și așa, duhul greșelii îi va face pe acești oameni să găsească motive pentru a propovădui contrariul Mesajului sfânt. Așadar, fugi de cei care vorbesc despre ceea ce nu înțeleg și își dau cu părerea despre ceea ce nu au învățat, căci, atâta timp cât nu s-au convertit la Dumnezeu, nu vor fi niciodată luminați și, în plus, viitorul lor este rătăcirea.

              Când eram copil, observam cum Satana îi făcea pe necredincioși să se poarte ca cei fără de judecată. Eram deja convertit la Evanghelie și, de la fereastra casei, vedeam trecând oameni din cei mai diferiți – printre care se aflau comercianți, judecători, funcționari publici și politicieni – purtând imaginea vreunui idol căruia îi spuneau sfânt. Cunoscând ceea ce spune Biblia, mai ales în Isaia 44.14-20 și în Psalmi 115.4-8, rămâneam cu gura deschisă față de lipsa de înțelepciune a lor și, în același timp, simțeam că era de datoria mea să le propovăduiesc Adevărul.

            În Evul Mediu, cei înțelepți râdeau și ei de Sfânta Scriptură. De exemplu, Isaia a spus în Cuvânt că Pământul era rotund, însă păcătoșii din Evul Mediu credeau că planeta noastră e plată și există niște coloane mari ce o susțin. Astăzi, imaginile din satelit îi dezmint.

            Ceea ce încă nu se înțelege din Cuvânt, mai devreme sau mai târziu, se va dovedi adevărat. Astfel se vede cel care este cu adevărat prudent. De aceea, nu discuta cu cei rătăciți și nici nu lua în considerare glumele, batjocura și agresiunile ce ți le pot face, căci aceștia au nevoie de dragoste și de o adevărată convertire. Suntem singurii în măsură să le dăm adevărata dragoste a lui Dumnezeu. Pe lângă aceasta, știm că, pentru a fi mântuiți, este necesar ca Cel Preaânalt să-i ducă până la Mântuitor. Lucrarea toată Îi revine Domnului! Roagă-te și crede, căci, acționând astfel, România noastră va fi, cât de curând, a lui Isus!          

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!