Mesajul zilei

16/01/2017 - ARUNCĂ-TE ASUPRA VRĂJMAȘULUI

”Ioab, cu poporul lui, a înaintat la luptă împotriva sirienilor, şi ei au fugit dinaintea lui”

1 Cronici 19.14

Una dintre cele mai mari coaliții de popoare a fost făcută pentru a distruge poporul lui Dumnezeu, însă, a fost de ajuns o simplă hotărâre pentru a o birui. Astfel, robii Domnului au învățat lecția despre faptul că cine fuge de vrăjmaș ajunge să fie influențat de acesta. Credința ne îndeamnă să credem în Domnul cu orice preț. De aceea, cine o are nu are teamă. A fost de ajuns ca Ioab – căpetenia oștirii lui Israel – și poporul, care era cu el, să ajungă dinaintea sirienilor pentru ca aceștia să dea bir cu fugiții (v. 14). Crede, și același lucru ți se va întâmpla și ție!

            În ochii oamenilor, zilele lui Israel erau numărate, căci popoarele unite împotriva regatului lui David erau foarte bine înarmate. Pentru a-ți face o idee, numai carurile de război s-au ridicat la un număr de 32 de mii, pe lângă zecile de mii de oșteni. Însă hotărârea lui Ioab a făcut ca situația să se schimbe cu totul. Ceea ce învățăm prin aceasta este că cel care încearcă să scape de adversar se lasă de fapt influențat de acesta. Pe de altă parte, cine îl înfruntă, în Numele Domnului Oștirilor, obține ajutorul sfânt.

            Cartea Sfântă spune că credința vine când ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu (Romani 10.17). Ori, opusul credinței este frica, ce apare de dăm crezare amenințării diavolului. Așadar, dinaintea oricărei provocări, trebuie să reflectăm asupra a ceea ce va exista în inima noastră: de permitem ca frica să intre, ne vom afla în mâinile lui Satana și, drept consecință, nu-L vom avea pe Domnul alături. Însă, contrariul este de asemenea adevărat: de avem credință, vom birui dușmanul, căci Tatăl ceresc va fi cu noi. De aceea, gândește-te mereu la ceea ce lași să-ți stăpânească inima.

            Credința este stăpânul celui care și-o însușește. Ea ne face să credem în Cel Preaînalt în pofida încercărilor și să înaintăm împotriva hoardelor inamice. Ea ne asigură că în orice situație vom fi victorioși. Diavolul poate prezenta situația în modul cel mai întunecat, însă, de ne încredem în Cel Atotputernic, nu vom acorda nici cea mai mică atenție la descrierea făcută de cel rău.

            Dacă citim pasajul din 1 Cronici, avem impresia că, de data aceasta, poporul lui Dumnezeu va suferi o înfrângere teribilă. Însă, când Ioab și-a conceput planul și l-a pus în execuție, a rămas surprins văzându-i pe sirieni fugind dinaintea sa. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, amoriții, văzându-i pe sirieni fugind, s-au speriat și au încercat și ei să dea bir cu fugiții.

            Chiar și astăzi, Cel Preaînalt Își călăuzește soldații să acționeze drept în luptă. Taina este de a nu lua în seamă amenințările inamicului, ci, să dăm crezare Căpeteniei şi Desăvârşirii credinţei noastre (Evrei 12.2). El îți va da instrucțiunile necesare. Așadar, urmează îndrumarea cea sfântă și vei vedea că adversarul, înainte de orice, este un laș. Când L-ai acceptat pe Isus Hristos drept Mântuitor și Stăpânitor al vieții tale, ai hotărât să fii mereu biruitor. De aceea, nu accepta nicio înfrângere! Fii puternic, cutezător, căci Dumnezeu te va încorona numai cu biruințe!

 

În Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!