Mesajul zilei

18/01/2017 - DEMONII VOR SĂ AJUNGĂ LA ÎNVOIALĂ

”Şi Îl ruga stăruitor să nu-i trimită afară din ţinutul acela”

Marcu 5.10

          Eliberarea îndrăcitului din ținutul gadarenilor ne dă o lecție prețioasă. Duhurile necurate nu au cerut intrarea lor în om, ci, dacă se poate, în niște porci. Căzând în stăpânirea duhului necurat, omul a rămas sub puterea diavolului. Suntem rânduiți să punem afară demonii și nu să ajungem la învoială cu ei. Chiar și în zilele de astăzi, sunt mulți îndrăciți care trebuie eliberați, iar această lucrare face parte din Marea Misiune a Domnului Isus pentru Biserica Sa.

            Dacă acest caz nu ar fi avut învățăminte importante pentru noi, Domnul nu ar fi poruncit să fie consemnat în Scripturi. De fapt, Isus a realizat atât de multe lucruri încât, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încăpea cărțile (Ioan 21.25). Relatările biblice au fost scrise pentru a ne fi pildă, de aceea, trebuie studiate cu mare grijă. Pe lângă minunile în sine, ele conțin îndrumări deosebit de importante ce ne ajută să realizăm lucrarea lui Dumnezeu.

            Explicația cererii demonilor – de a intra în porci – ne atrage atenția asupra unui anumit fapt : de sunt puși afară, au cerut să intre în porci, dar să nu fie trimiși afară din acel ținut. Ori, animalele nu au suflet, duh și nici personalitate ; ele nu cad în păcat. Însă, chiar și așa, când au fost posedate de demoni au preferat moartea. Când omul cade în ghearele inamicului, duhul rău are o anumită autoritate asupra sa. Este trist de știut că există oameni care, involuntar, invocă forțele răului!

            Unii spun că astăzi nu mai există îndrăciți, însă, de fapt, există mult mai mulți oameni posedați decât ne-ar plăcea să știm. Singurul mod de a-i elibera pe cei asupriți este de a-i face să creadă în Evanghelie. Numai îndepărtarea duhurilor rele nu asigură eliberarea. Este nevoie de a avea credință pentru a trăi eliberat de influența întunericului.

            Porunca lui Isus pentru cel care crede în El este de a pune afară demonii (Matei 10.8). Cunoașterea adevărului, și nu creștinizarea, îl eliberează pe robul forțelor malefice (Ioan 8.32). Sunt oameni în interiorul bisericilor, și chiar unii din conducerea lor, care nu au fost încă eliberați. Cine abuzează de un copil, de exemplu, nu poate fi decât cuprins de demonul pedofiliei. Același lucru se poate spune de cine comite alte păcate. În toate categoriile sociale din lume Satana îi posedează și folosește pe mulți indivizi. Este nevoie să-i eliberăm de sub imperiul răului.

            Trimițându-Și discipolii să propovăduiască Evanghelia, Domnul Isus le-a dat drept parte din misiunea lor expulzarea demonilor în Numele Său. El știe de ce le-a dat această poruncă. Este o muncă anevoioasă de a se coborî la cel mai de jos nivel pentru a elibera un asuprit, însă este deosebit de recompensator.       

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!