Mesajul zilei

20/01/2017 - ÎNTREBĂRI ÎN ZADAR

Adu-ţi aminte, te rog! Care nevinovat a pierit? Care oameni neprihăniţi au fost nimiciţi?

Iov 4.7

De ne aflăm într-un moment bun din viață, în general, nu ne dăm răgazul de a analiza dacă umblăm potrivit planului sfânt sau nu. Însă, când ne aflăm la necaz și nu reușim să găsim rezolvare problemelor, devenim preocupați și începem să ne întrebăm care este motivul pentru care ne aflăm în acea situație, cât și să ne punem cele mai diverse întrebări – unele chiar zadarnice. În realitate, nemulțumirea noastră se traduce prin încercarea de a atribui vina vreunei greșeli lui Dumnezeu, care, potrivit modului nostru greșit de a gândi, a dat greș la un moment dat. Însă El este desăvârșit, nu greșește niciodată și nici nu Se poate înșela.

            Toate necazurile prin care trecem au o anumită explicație. Așadar, pentru ca relele să nu se atingă de noi, trebuie să fie evitate trăind în comuniune cu Tatăl. Nu este greșit să-L întrebi despre motivul anumitor nenorociri ce se abat asupra noastră. De exemplu, Iosua și-a sfâșiat hainele și L-a întrebat pe Dumnezeu de ce El a permis ca locuitorii micii cetăți din Ai să biruiască armata lui Israel – iar el a primit răspunsul (Iosua 7). Este drept să vrei să știi de ce un anumit lucru s-a putut întâmpla în viața ta, dar să nu-L acuzi niciodată pe Domnul de a fi ajutat pe cineva pe care-l consideri mai puțin demn de merit sau mai păcătos. Nimeni nu știe ce se întâmplă în sufletul omului, cu atât mai puțin în cel al Domnului. De aceea, este greșit să spui Tatălui din Ceruri că cineva binecuvântat de El nu are duhul curat.

            Sunt mulți oameni care poartă în suflet păcate tăinuite; alții îl lasă pe Satana să lucreze în viața lor printr-o ispită sau prin ura față de cine le face rău. Așadar, dacă sufletul acestor oameni le este asuprit, aceasta este pentru că poarta sa este deschisă; până la urmă, fără de cauză, omul nu va fi niciodată atins de nicio forță malignă. În cazul citat al lui Iosua, în legătură cu înfrângerea suferită de israeliți în cetatea din Ai, pricina a fost nelegiuirea lui Acan, care a luat lucruri date spre nimicire. În zilele de astăzi se întâmplă la fel: în spatele oricărui lucru neplăcut se află cineva care nu și-a îndeplinit obligațiile – sau s-a lăsat ispitit – făcând o breșă pe unde vrăjmașul poate intra. Nimeni nu a văzut greșeala acelui om, însă Domnul, care vede totul, nu a mai putut fi de partea israeliților, așa cum, astăzi, El nu are cum să-i ajute pe cei care se lasă ispitiți de păcat.

            Caută pe lângă Cel Atotputernic explicația lucrurilor rele ce ți se întâmplă. Până la urmă, unde este oare viața îmbelșugată pe care Isus ți-a promis-o (Ioan 10.10)? Sau, mai mult, unde se află oare împlinirea făgăduințelor, căci cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Domnului nu vor trece (Matei 24.35)? El nu greșește și nici nu se îndoiește. De treci prin ceva rău, există neapărat o explicație. Cine trăiește în comuniune cu Tatăl poate fi asemuit cu cineva al cărui sistem imunologic este puternic și nu poate fi atins de nicio boală.             

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!