Mesajul zilei

21/01/2017 - PREOȚII TREBUIE CINSTIȚI

“La apropierea luptei, preotul să vină şi să vorbească poporului”

Deuteronomul 20.2

Dumnezeu s-a preocupat mereu cu cel căruia El îi conferă o apostolie. În trecut, El îi ridica pe preoții care Îl slujeau și cerea să fie respectați. Lucrarea lor era de a interveni pe lângă Domnul în favoarea norodului și, prin intermediul lor, Dumnezeu îi îndruma pe ai Săi. Această apostolie nu a luat sfârșit ci s-a mărit, căci cine se încrede în proroci prosperă (2 Cronici 20.20), și, astfel, Dumnezeu împlinește făgăduințele Sale.

            Moise a lăsat instrucțiuni poporului lui Dumnezeu că nu vor suferi înfrângere, prevenindu-l că armata israeliților ar trebui să se încreadă mai mult în Cuvânt decât în învățăturile căpeteniilor. Cuvintele pe care preotul le spunea aveau puterea de a-i întări pe fiii lui Israel, care, crezând în ceea ce omul lui Dumnezeu avea să le spună, vor fi fost  de neînvins. Chiar și astăzi, cei care se încred în îndrumările Domnului reușesc să aibă o putere pe care nimeni nu o crede posibilă, dar putem observa cum acești oameni fac tot felul de minuni în Numele lui Isus (Marcu 16.17,18).

            Punând pe cineva ca să-L reprezinte, Domnul nu o face oricum. Dumnezeu este cunoscător în alegerea cui trebuie să-și asume apostolia lucrării Sale și îi cinstește pe cei care Îl cinstesc (1 Samuel 2.30). De aceea, oricine împlinește o poruncă nu trebuie să se lase condus de ideia că nu are nicio valoare, că Cel Preaînalt nu are nicio înțelegere cu cel pe care El l-a chemat sau că misiunea sa nu este ceva foarte important. Domnul cere cinstirea preoților Săi, și atunci El însuși îi cinstește.

            Funcția sacerdotală era de a propovădui pentru popor. În lucrarea sa, preotul ar fi acceptat de Domnul de fiecare dată când îi ocupă postul. Pe lângă faptul de a propovădui, el ar primi îndrumare de la Sfântul Duh care să fie transmisă poporului, cum ar fi, de exemplu, vindecarea unui lepros, când Învățătorul a cerut ca el să se arate preotului, așa cum cerea Legea (Matei 8.2-4). Astăzi, El continuă să împlinească ceea ce a fost scris.

            Odată cu venirea lui Isus, serviciul sacerdotal a fost extins. Acum, nu este chemat la apostolie doar un număr restrâns de oameni, ci toți cei care se nasc în familia lui Dumnezeu sunt în mod automat preoți (Apocalipsa 5.10). Ei trebuie să trăiască în sfințenie și, totdeauna când este posibil sau necesar, pot exercita chemarea. Ca și preoții din vechime, cei din prezent sunt de asemenea cinstiți.

            Dând îndrumări, preotul realizează misiunea unui profet, de aceea, ai grijă să nu disprețuiești ceea ce Cel Preaînalt vorbește prin gura a lor Săi, căci a asculta spusele sfinte aduce prosperitate. Crede și încrede-te, căci Domnul Dumnezeu este împlinitorul a tot ceea ce promite. 

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!