Mesajul zilei

24/01/2017 - FĂCUȚI PENTRU DUMNEZEU

Și a făcut din noi o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Său: ale Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin!”

Apocalipsa 1.6

Înainte de cădere, omul a fost ca Domnul Dumnezeu aici pe pământ, însă, a pierdut această poziție privilegiată. Dar, prin lucrarea lui Hristos pe Calvar, totul i-a fost restituit. Acum, în toate lucrurile, el este mai mult decât biruitor (Romani 8.37), a fost făcut împărat și preot pentru Dumnezeu (1 Petru 2.9), iar autoritatea sa în Hristos este mai mare decât poate gândi.

            Dumnezeu a făcut ființa umană după chipul și asemănarea Sa (Geneza 1.26) și nimic nu-i lipsea din toate sensurile. Primul om, Adam, a fost creat ca o făptură inteligentă și ar fi trebuit să domnească peste toată creația Domnului. Însă, el nu L-a ascultat pe Cel Preaînalt și a căzut în moartea duhovnicească, despărțirea de Dumnezeu, ceea ce a determinat ca el și, în consecință, noi să ne pierdem toate capacitățile. Așadar, aflați în robia păcatului, am trecut printr-un proces de inferiorizare, ce ne-a făcut să devenim robii celor mai josnice patimi și mai necurate instincte. Cu toate acestea, întorcându-ne la Cuvânt, prin mijlocirea lucrării de mântuire realizată de Isus, îndeplinim condițiile de a acționa ca niște ”super oameni”, față de ceilalți oameni care nu se supun lui Dumnezeu.

            Fiind refăcuți în Hristos, am fost făcuți împărați pentru Dumnezeu; de aceea, postura noastră dinaintea oricărei circumstațe trebuie să fie cea a cuiva mai mult decât biruitor. Trebuie să intrăm în bătălii știind că vom ieși cu biruință. Doar nu putem face decât ceea ce Domnul nu ne îndrumă în Cuvântul Său. Cine are curajul să creadă nu are nevoie să se mai preocupe dacă determinările sale nu au fost realizate când a luat atitudine. Ordinul tău este executat și nu va da greș.

            Astfel, această poziție pune asupra noastră o mare responsabilitate. Adam, păcătuind, l-a întristat pe Dumnezeu, căci Domnul spera ca ființa creată să îndeplinească misiunea pe care El i-o încredințase. Să nu cumva să se întâmple la fel cu tine! Am fost făcuți pentru Dumnezeu împărați și preoți. Împlinește-ți chemarea cu toată ființa ta !

            Dinaintea tuturor acestor lucruri, putem înțelege că forța noastră este mai mare decât putem gândi. Nu mă refer la cea fizică sau mentală, ci la cea duhovnicească. Îngerul i-a spus lui Ghedeon : Du-te cu puterea aceasta pe care o ai (Judecători 6.14). De fiecare dată când primim o revelație, primim o putere de la Domnul pentru a lucra ceea ce cuvântul trimis ne vestește (Isaia 55.11). Cu această vigoare vom răzbate în luptă. Cine primește diferite revelații, are la dispoziție o forță înzecită. Așadar, cu această forță trebuie să fim împărați pentru Dumnezeul nostru. Împărat este cine are ultimul cuvânt în orice situație. Profită acum din plin  și acționează ca atare!     

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuânteze!