Mesajul zilei

25/01/2017 - URMĂRIND EXEMPLUL CEL BUN

”Tu, însă, ai urmărit de aproape învăţătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credinţa mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea”

2 Timotei 3.10

Pavel a declarat că Timotei îl urma în șapte moduri diferite. Cei care, de fapt, Îl slujeau pe Domnul în trecut, cât și cei care fac asta astăzi, dețin moduri proprii de a proceda, potrivit limitelor din Evanghelie. Cine le va urma va avea reușită pe calea credinței.  

 ÎNVĂȚĂTURA MEA. Înțelegerea unui om care, în mod dovedit, Îl slujește pe Dumnezeu trebuie să fie urmată de cei care sunt chemați să lucreze în apostolia sa. Toți robii Domnului din vechime realizau lucrarea sfântă în mod special, iar aceasta îi diferenția de ceilalți. Pierde mult cel care se află sub acoperământul unui rob de-al lui Dumnezeu, dar nu urmărește ceea ce îi este propovăduit.  

PURTAREA. Ungerea ne este dată potrivit voinței Celui Preaînalt și ne face să trăim în mod diferit față de societatea din care aparținem. Căci aceasta, din cauza influențelor negative, este coruptă și încearcă să-i pervertească pe cei care sunt în Domnul. Însă, urmărind modul de viață al unui om de-al lui Dumnezeu, nu ne vom apleca dinaintea atacurilor adversarului și nu cădem pradă capcanelor infernului. Astfel, vom trăi o viață fără de necazuri. 

HOTĂRÂREA. Cine este chemat și acceptat de Dumnezeu dovedește că hotărârea sa este bună. Cei care se despart, păcătuiesc și crează învățături diferite față de Evanghelie și dovedesc că învățăturile lor nu sunt de la Domnul.

CREDINȚA. Credința fără de lucrări este moartă (Iacov 2.17). Credința adevărată face miracole în viața celui care o posedează și care își propune să-L slujească pe Dumnezeu. Credința omului care este chemat de Domnul și trimis să-I facă lucrarea trebuie să fie luată de exemplu.

ÎNDELUNGA RĂBDARE. Este o bună calitate a omului ce trebuie urmată. Cine nu e răbdător nu reușește să ajungă departe, căci, fără acest rod al Duhului, se poate pierde totul.

DRAGOSTEA. În alte versiuni, acest cuvânt este tradus prin dragoste de Dumnezeu, fără de care lucrarea rămâne în planul secund, iar adevărata valoare a sufletului nu este cunoscută și beneficiile Evangheliei nu sunt propovăduite.

RĂBDAREA. Ea ne face să fim perseverenți. Însă a avea răbdare nu înseamnă să trăiești înfrânt. Cine acceptă ceea ce i se întâmplă, crezând că prin această atitudine se arată răbdător, greșește mult. Trebuie să știm să așteptăm ca voia lui Dumnezeu să se realizeze, dar, în același timp, trebuie să fim activi și exigenți față de drepturile noastre. 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!