Mesajul zilei

27/01/2017 - VORBEȘTE CU DOMNUL

Atunci, Iosua a vorbit Domnului în ziua când a dat Domnul pe amoriţi în mâinile copiilor lui Israel şi a zis în faţa lui Israel: „Opreşte-te, Soare, asupra Gabaonului Şi tu, Lună, asupra văii Aialonului!”

Iosua 10.12

Când Dumnezeu ne spune ceva, trebuie să vorbim și noi cu El, cât și să ne asumăm cuvintele Sale. Nu trebuie să ne preocupăm cu încercările, căci ceea ce determinăm asupra Cuvântului Său ni se va face. O zi fericită este cea în care Tatăl ne spune ceva. Apoi, este de ajuns să credem și vom vedea slava Tatălui ceresc.

            Cea mai bună rugăciune se face când Domnul ne vorbește. A se ruga și a vorbi cu Dumnezeu despre ceea ce avem pe suflet, despre voința noastră și ceea în ce credem. Nu trebuie să cerem nimic dacă nu avem credință, căci va fi doar pierdere de timp. Făcând rugăciunea credinței, punem puterea lui Dumnezeu să acționeze în favoarea noastră. De vom cere ceva despre care Domnul nu ne-a vorbit, nu va fi probabil cu reușită.

            Dumnezeu se bucură și Îi face plăcere dacă, spunându-ne ceea ce El dorește să facă în noi sau prin mijlocirea noastră, ne însușim cuvintele Sale. Îndreptându-Se asupra noastră este ca și cum El ar aprinde o lumină verde, spunându-ne că începând din acel moment realizarea lucrării depinde doar de noi. Iosua a înțeles acest lucru.

            Ceea ce Dumnezeu spune poate fi ceva simplu sau un lucru nou, că nu există nicio știre despre ceea ce altcineva a făcut. Domnul ne vorbește prin Cuvântul Său și, uneori, prin mijlocirea rugăciunii, însă important este că El nu neagă niciodată ceea ce este scris în Biblie. Așadar, nu contează dacă ceea ce El ne-a spus este ceva prea important, o provocare sau ceva banal: trebuie să credem și să punem în acțiune cuvintele Domnului, așa cum a făcut Iosua.

            Adevărul este că cine îndrăznește să determine ceea ce i s-a spus va avea slava de a vedea acel ceva realizat. Cei care rămân doar cu dorințele nu  

vor reuși să simtă plăcerea de a fi fost folosiți de Domnul pentru ceva ce El le-a pregătit.

            Când asculți glasul sfânt călăuzindu-te este un semn că te afli în cea mai bună fază a relației tale cu Dumnezeu. Nu pierde ziua în care El îți va face o vizită. A înceta de a-ți asuma ceea ce Tatăl ți-a spus este ca și cum ai face o declarație că nu crezi în El. Așadar, niciodată să nu faci asta!

            Singura condiție stabilită de Domnul Isus pentru ca cineva să vadă slava lui Dumnezeu este de a crede. Cine nu acționează așa pierde timpul postind, rugându-se și așteptând  răspuns din Ceruri. Cine crede știe deja vremea potrivită și modul de a reuși binecuvântarea promisă. Fii un înțelept! Înveselește sufletul lui Dumnezeu asumându-ți ceea ce El a spus că va face prin mijlocirea ta și ceea ce îți aparține!

               

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!