Mesajul zilei

30/01/2017 - ROAGĂ-TE ȘI MĂRTURISEȘTE

M-am rugat Domnului, Dumnezeului meu, şi I-am făcut următoarea mărturisire: Doamne, Dumnezeule mare şi înfricoşat, Tu, care ţii legământul şi dai îndurare celor ce Te iubesc şi păzesc poruncile Tale!

Daniel 9.4

Văzând păcatul și răutatea pe care fiii lui Israel le cometeau, profetul Daniel și-a asumat dinaintea Celui Preaînalt datoria de a mărturisi cât de mult ei greșeau și I-a cerut îndurare. Așadar, el a fost ascultat, căci a împlinit îndrumarea Cuvântului, ce spune că este nevoie să se închidă spărtura dintre cel rătăcit și Dumnezeu (Ezechiel 22.30).

            Astăzi, Tatăl ceresc dorește același lucru de la noi: El cheamă oameni care să mijlocească pentru familii și națiunile lumii. Când cineva simte îndrumarea sfântă pentru o apostolie atât de specifică pe cât este, de exemplu, cea a lui Daniel, este nevoie să te pregătești pentru ca, în loc să cari poverile, să le pui în cârca Domnului (1 Petru 5.7). De fapt, nu avem structură pentru a fi îngrijorați și să ne purtăm povara vieții, cu atât mai puțin cea a familiei sau a națiunii.

            Este nevoie să astupi crăpăturile ce, din întâmplare, există, dar fără să porți vreo povară. În orice situație te-ai afla, roagă-te, căci rugăciunea este ascultată când mărturisești chiar și ceea ce este tăinuit – iar această mărturisire trebuie să fie întărită prin Cuvânt. Indiferent de misiunea ce ți-a fost dată, strigă, căci aceasta este singura modalitate de a face voia cea sfântă: vorbind cu Dumnezeu despre ceea ce El ți-a spus inimii. Daniel a acționat în acest mod, iar Cel Preaînalt l-a ascultat.

            Numai Domnul știe să te călăuzească în viață. Așadar, Îl bucuri nespus când Îi încredințezi realizarea totală a lucrării pe care El dorește să o facă în viața ta sau prin intermediul ei. Rugându-te, nu tăinui niciun secret. Poți chiar vorbi despre virtutea cuiva, însă, cel mai important este de a mărturisi greșeala persoanei sau a grupului pentru care te rogi, pe lângă faptul de a aminti ceea ce spune Sfânta Scriptură despre acea problemă. Orice Cuvânt ce ți-e trimis are misiunea de a împlini propunerea Domnului; El aduce cu sine puterea necesară pentru a realiza voia lui Dumnezeu.

            Isus a spus că nu umblă după slava ce vine de la oameni (Ioan 5.41). Duhul lui Dumnezeu este cel care ne călăuzește să facem ceva. Așadar, când ești atins de Sfântul Duh, mărturisești ceea ce Cel Atotputernic spune despre o anumită problemă, iar puterea Sa acționează în favoarea ta. Cine nesocotește autoritatea sfântă își declară înfrângerea.

            Daniel și-a început rugăciunea spunând ceea ce Scriptura afirmă despre ceea ce Domnul este pentru cel care în El se încrede. Proorocul a mijlocit într-un mod atât de desăvârșit încât a primit de la Cel Preaînalt povețe despre viitorul poporului său. De vei acționa la fel – să te rogi față de ceea ce Cuvântul îți spune inimii –, vei primi răspuns. Încrede-te în Dumnezeu, căci El împlinește ceea ce făgăduiește!                             

 

           

             În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!