Mesajul zilei

31/01/2017 - FOLOSUL DE A FI DREPT

”Căci toiagul de cârmuire al răutăţii nu va rămâne pe moştenirea celor neprihăniţi, pentru ca cei neprihăniţi să nu întindă mâinile spre nelegiuire”

Psalmi 125.3

Toiagul de cârmuire al răutății nu-i va stăpâni pe cei care se află sub Legământul Domnului, căci sunt călăuziți de Sfântul Duh. Așadar, moștenirea fiilor lui Dumnezeu este eliberată de lucrarea cea rea, și, de aceea, nu trebuie să-și întindă mâinile spre nelegiuire, ci numai spre ceea ce Dumnezeu le dă.

         Puterea vrăjmașului nu poate acționa asupra noastră, căci L-am primit pe Isus drept Domn și Mântuitor. Suntem poporul lui Dumnezeu și ne aflăm la o altă înălțime duhovnicească. Asupra noastră stăpânește puterea cerească, căci Adevărul ne-a eliberat din vicleșugurile cele rele. Fiind ai Domnului Isus, suntem, întru veșnicie, eliberați de strigătele infernului. Suntem cu adevărat eliberați de influențele stanice și nimic, absolut nimic rău nu ne poate atinge.

         Cetățenii Împărăției cerești sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu, iar această călăuzire este dată prin Cuvânt. Pentru cine nu s-a convertit încă, Cartea lui Dumnezeu nu are aceeași importanță ca pentru noi. În Ea, suntem îndrumați, ocrotiți și cârmuiți. În înțelegerea pe care o dobândim citind Cuvântul, ne dăm seama că Domnul ne stăpânește viața. Simpla lectură sau ascultare a Bibliei ne aduce pacea în suflet, forța pentru a lupta și cârmuirea.

         Moștenirea noastră este eliberată de lucrările inamicului. Suntem cu adevărați liberi! Autoritatea vrăjmașului nu ne poate atinge, căci nu ne mai supunem ei. Domnul ne-a pus la un nivel duhovnicesc unde inamicul nu ne poate atinge. El poate încerca, dar nu va putea niciodată să se atingă de noi. Suntem scutiți de orice influență a răului!

         În lucrarea sa de ispitire, cel rău se arată ca atare și își dă silința pentru a crede că nu îndeplinim condițiile de a învinge. Nu te supune minciunilor sale. Cuvântul Domnului spune că ești o binecuvântare, iar aceasta este de ajuns. Nu da nici cea mai mică atenție la ceea ce diavolul răspândește despre tine, la cadrul sumbru pe care-l prezintă față de ceea ce ți se poate întâmpla. El este un mincinos (Ioan 8.44), iar tot ceea ce vorbește nu are nici cea mai mică posibilitate de a se realiza, cel puțin numai de nu-i acorzi credința ta pentru ca răutatea să poată deveni reală.

         Trebuie să întindem mâinile pentru a reuși lucrurile bune, și nu pentru a face nelegiuiri. Întinde-le numai spre Domnul Dumnezeu, pentru a realiza voia Lui și a aduna ceea ce El ți-a dat. Omul care se naște din nou este făcut moștenitor al lui Dumnezeu, împreună-moștenitor în Isus și, de aceea, nu trebuie să se îngrijoreze pentru că nu va primi ceea ce are nevoie. Este de ajuns să te rogi și să crezi, pentru ca puterea lui Dumnezeu să lucreze în favoarea ta. Chiar acum, vezi ce ai nevoie și, cu hotărâre, intră în prezența Domnului determinând ajutorul Său!       

                 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!