Mesajul zilei

01/02/2017 - DĂ ATENȚIE PORUNCII

Du-te acum, bate pe Amalec şi nimiceşte cu desăvârşire tot ce-i al lui; să nu-i cruţi şi să omori bărbaţii şi femeile, copiii şi pruncii, cămilele şi măgarii, boii şi oile’.

1 Samuel 15.3

Ce vremuri cumplite! Poruncile lui Dumnezeu pentru acele vremuri au fost clare. Trebuie să împlinim în totalitate ceea ce Domnul ne vorbește, căci El trudește pentru planul Său. Vom da seama de faptele noastre ; așadar, să fim văzuți drept fideli !

         Simbolistica faptelor din Biblie ajunge chiar să șocheze, căci avea de-a face cu oameni răi și, de aceea, se acționa în mod crud. Ce se întâmpla cu poporul lui Dumnezeu din acel timp are loc cu noi astăzi – diferența constând în faptul că războiul israeliților era fizic, pe când al nostru este spiritual. Ceea ce li s-a întâmplat ne servește drept lecție în luptele noastre. Cine exercită apostolia Evangheliei în mod desăvârșit este conștient de ceea ce demonii pot face cu oamenii și de faptul că aceștia trebuie dați afară din viețile în care acționează.

         Dumnezeu a vorbit clar cu Saul. În același mod, Isus a vorbit cu noi, de aceea, nu vom avea nicio scuză pentru faptul de a nu-I păzi poruncile. El ne-a cerut să propovăduim Adevărul, să-i scoatem pe draci și să-i vindecăm pe bolnavi (Matei 10.8; Marcu 16.15,17). Evanghelia socială, practicată de mulți, nu era și nici nu este în planurile lui Dumnezeu. Religiozitatea evanghelică ce se poate vedea astăzi în multe locuri nu este decât un efect experimental inventat de infern. Numai adevărata lucrare a lui Dumnezeu acoperă toate trebuințele omului.

         În zilele noastre, lupta este personală. Atâta timp cât acest “Amalec”, cu poporul său, nu va fi eradicat din viața unui om, greșeala va continua să te stăpânească și să te distrugă. Cine e născut în Dumnezeu nu păcătuiește și, având judecată, își asumă poruncile Domnului și face ceea ce i se cere.

         Domnul i-a dat o poruncă împăratului Saul, care trebuia să o îndeplineasă ca atare; însă, Saul a făcut un acord ce nu a fost aprobat și și-a pierdut împărăția. Fratele meu, nu înceta de a împlini în întregime ceea ce Dumnezeu îți poruncește. Astăzi, distrugerea nu este fizică, ci spirituală. Căiește-te de toate păcatele, căci ele te despart de Dumnezeu, asumă-ți autoritatea în Hristos și eliberează-te de orice implicare în rău.

           Împăratul fără de simțul datoriei al lui Israel a uitat că va trebui să dea seama lui Dumnezeu. Nu fă nicio înțelegere cu mundanismul și nici cu păcatul. Domnul este zelos prin ceea ce afirmă și, într-o bună zi, ne va judeca cu privire la ceea ce am făcut sau am încetat să facem față de porunca Sa. Împlinește, așadar, porunca pentru ca să nu ți se găsească vreo vină. Astfel, Tatăl te va răsplăti!   

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!