Mesajul zilei

03/02/2017 - FII ÎNCREDINȚAT

”Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”

Filipeni 1.6

Fii încredințat că Domnul nu încetează de a lucra, căci lucrarea Lui trebuie să fie desăvârșită în viața celui pe care El l-a ales pentru a fi parte din visul Său. Pentru aceasta, există un lung drum de operare al Stăpânului.

         Nimeni nu poate cădea în ispita de a crede că Dumnezeu Și-a pierdut stăpânirea asupra lumii, oamenilor și lucrării Sale. El continuă cu aceeași putere și aceeași capacitate dintotdeauna. Faptul de a-Și lărgi îndurarea și răbdarea este pentru ca mulți să se poată mântui, căci, chiar și așa, El este un Dumnezeu serios și practicant al dreptății. Cine se joacă cu lucrarea sfântă sau o face cu nebăgare de seamă (Ieremia 48.10), cum e obiceiul unor angajați în lipsa patronului (Matei 25.14-30), amarnic se va căi, dar va fi prea târziu.

Isus a încredințat că Tatăl Său (cât și El) nu se opresc din lucru. La fiecare fracțiune de secundă, Cel Preaînalt stă cu privirea Sa îndreptată spre cei care Îi împlinesc voia. El observă de fiecare dată când îl biruim pe diavol (Luca 10.18). Întotdeauna când facem lucrarea lui Dumnezeu, îl ducem pe cineva în Hristos sau scoatem un diavol, iar Satana suferă o cădere. Când realizăm ceva pentru Domnul, El este cel care lucrează în noi.

Fii sigur de faptul că acele cuvinte pe care Tatăl ți le-a spus inimii se vor împlini în totalitate. De cerul și pământul trec, cuvintele sale nu vor trece (Matei 24.35). De asemenea, să ai toată convingerea că Dumnezeu nu s-a încurcat când te-a chemat să fii al Său. De există încă păcate în viața ta, încrede-te Tatălui prin rugăciune și cere-I să te elibereze. Nu lăsa ca vrăjmașul să te țină în mâinile sale.

Cu fiecare zi, Domnul Își perfecționează lucrarea în viața celor care doresc să-L bucure în toate cele. Versetul biblic spune că celui ce are i se va da (Luca 19.26). Ceea ce ai ți se va lua de nu ai voința de a-L bucura pe Dumnezeu, nu dorești să fii folosit de El și nici să-I împlinești voia. Pe de altă parte, având dorința de a fi o binecuvântare, voia Lui va fi înnoită în viața ta.

Alegerea ta nu a fost făcută la întâmplare. El a avut un vis în ceea ce te privește și încă îl are. Lasă Duhul lui Dumnezeu să-ți dea întruchipare ! Tu ești diferit de ceilalți, căci ai fost chemat să fii prelungirea Domnului aici pe Pământ. Acestea sunt zilele tale, nu lăsa nimic să te îndepărteze de planul cel sfânt. El a venit să lucreze în viața ta cu mult timp în urmă. Nu-L întrista, ci fii cineva despre care Domnul va spune că este după inima Sa (Faptele Apostolilor 13.22).

        

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!