Mesajul zilei

05/02/2017 - SINGURA SCĂPARE

Cum vom scăpa noi dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o

Evrei 2:3

Soarta omului era cea mai rea cu putință. Din cauza păcatului, nu exista nicio scăpare, ci doar condamnare, însă Dumnezeu ne-a dat un remediu. Importanța predicării Evangheliei constă în încercarea de a înțelege lucrarea de pe Crucea Calvarului și de a avea Har.

 

Adam a fost creat cu scopul de a fi pe pământ după chipul lui Dumnezeu, dar când a păcătuit, el a adus tot întunericul asupra umanității. De atunci, forțele răului au început să-l aibă la mână și să-l domine pe omul care fusese creat după chipul și asemănarea Domnului. Ce soartă rea a căzut pe ființa umană! Nu exista scăpare.

 

Toți au fost contaminați și nu exista nimeni care să poată elibera umanitatea. Toți s-au abătut. (Romani 3:10- 12,23; 5:12) Seminția umană care încă trebuia să se nască era contaminată de păcat, și implicit, expusă la toată asuprirea infernului. Cu toate astea, Domnul nu s-a lăsat învins! Când l-a condamnat pe Satana care i-a amăgit pe Adam și pe Eva, Dumnezeu a profețit că diavolul îi va zdrobi călcâiul femeii, iar sămânța ei va zdrobi capul inamicului (Geneza 3:15). Eliberarea noastră a fost decisă, dar au trecut câteva milenii, până a venit acea zi. Domnul a început să-și trimită apostolii ca să anunțe că acest eveniment se apropie- Sfântul promis.

Acea zi a venit. În orașul Betleem s-a născut Mântuitorul. A murit în Ierusalim și a înviat, împlinind astfel, planul divin. Ultima lui poruncă a fost ca apostolii Săi să se ducă în toată lumea și să propovăduiască Evanghelia la orice făptură. (Matei 28.19,20; Maru 16.15,16). Întunericul a acoperit umanitatea în așa fel, încât mulți au trebuit să plătească cu propria viață pentru că au transmis Mesajul care ar fi trebuit să fie primit cu brațele deschise de toți, căci era cea mai mare veste pe care omul ar fi putut-o primi. Asta e cea mai mare provocare, să-i facem pe toți să cunoască Adevărul.

E de ajuns ca omul să încerce să înțeleagă suferința lui Isus pe cruce și el va scăpa de orice fel de asuprire. Nu ai altceva de făcut decât să crezi în ceea ce a făcut Dumnezeu pentru toată umanitatea. Suntem liberi pentru totdeauna de lucrarea diavolului. Cine va crede în Evanghelie și se va boteza va fi mântuit (Marcu 16:16), are viață veșnică și nu vine la judecată, ci trece din moarte la viață (Ioan, 5:24), din întuneric la lumina Sa minunată (1 Petru 2:9).

După ce crezi, trebuie să păstrezi Harul și să ai încredere în puterea lui Dumnezeu care acționează continuu în favoarea ta. Cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. (Matei 24:13)

                                               

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!