Mesajul zilei

06/02/2017 - SĂ NU TACI NICIODATĂ

Vestesc îndurarea Ta în adunarea cea mare; iată că nu-mi închid buzele. Tu ştii lucrul acesta, Doamne!

Psalmul 40:9

Psalmul patruzeci trebuie citit cu multă atenție. În versetul citat, există o revelație care ne poate schimba viața. În adunarea cea mare, trebuie să vestim îndurarea, deci nu-ți închide buzele, căci Dumnezeu știe to

Toate versetele din Psalmul patruzeci conțin diferite revelații care ne fac un mare bine dacă le înțelegem. Fiecare dintre ele e ca o ușă care se deschide după ușa principală, care este Isus. Odată ce intrăm pe această ușă, ajungem la adunarea cea mare, care este o sesiune continuă, unde Domnul e stăpânul și judecă după voia Sa. În acel plen – în care se află îngerii lui Dumnezeu și unde trebuie să ne justificăm privilegiile -, inamicul va încerca să demonstreze că nu suntem buni de nimic și că nu putem fi binecuvântați.

  Versetul nouă ne învață să ne revendicăm drepturile – să vestim îndurarea Lui. Trebuie să vorbim despre ce ne aparține și despre ce declară Dumnezeu în legătură cu noi. Nu trebuie să promitem nimic și nici să cere ceva ce n-a mai fost făcut, ci doar să se împlinească ceea ce stă scris în Scripturi. Secretul este să invocăm ceea ce buzele Domnului au rostit deja despre noi. În acest moment ne putem schimba viața, căci crezând în Cuvântul lui Dumnezeu și fiind întrebuințați, facem ca puterea Lui să acționeze în favoarea noastră.

 În momentul în care simți că te afli în prezența divină, intri în marea adunare. Acesta este locul în care nu trebuie să-ți închizi buzele, ci să vorbești curajos despre ce știi că Domnul Isus face în favoarea ta. Ce se află scris în Cuvânt e ceea ce Dumnezeu vrea cel mai mult să înfăptuiască, iar cine va crede, va vedea slava lui Dumnezeu. (Ioan 11:40)

  Sacrificiul lui Isus la Calvar a fost necesar – a fost prețul (prea înalt) al lui Dumnezeu Tatăl pentru a răscumpăra umanitatea. Când Dumnezeu îl vede pe unul dintre fiii Săi revendicând confirmarea, Domnul nu se va mai uita la eforturile necesare împlinirii unei dorințe în viața celui care crede.

Dumnezeu știe totul despre tine, așadar nu uita să-ți mărturisești greșelile și să ceri iertare pentru ele. De asemenea, spune că-ți dorești să fii liber de tentațiile care te-au dus la nedreptate. Dacă-ți mărturisești păcatele și ai credință, te eliberezi pentru totdeauna din mâinile inamicului.  

 

         În Hristos, cu dragoste,

        

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fi cu voi!