Mesajul zilei

07/02/2017 - DOAR SÂNGELE LUI ISUS PURIFICĂ

Aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, când se aduc daruri şi jertfe care nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta la desăvârşirea cerută de cugetul lui.

Evrei 9:9

Toate religiile vor să-i ajute pe oameni să trăiască mai bine, dar dincolo de faptul că au bună intenție, ce fac ele este inutil. Ceremoniile din temple par ineficiente pentru a lăsa conștiința oamenilor curată și pentru a-i schimba. Pe când, înțelegerea pe care o primim prin Cuvântul Domnului e ceea ce avem nevoie pentru a intra la marea adunare și a rezolva pentru totdeauna problemele pe care le avem cu ispita și păcatul.

 În cortul lui Moise, preoții treceau de prima perdea și ofereau sânge de țap și de taur, pentru a acoperi păcatele oamenilor. O dată pe an, un mare preot, după ce ispășea păcatele, intra cu teamă, cu o sfoară legată de mijloc și cu sângele animalelor, pentru a mijloci pe oameni. Așadar, păcatele oamenilor erau acoperite, dar nu ersau înlăturate definitiv.  

 Sângele animalelor le ușura conștiința oamenilor pe moment, dar nu le îndepărta definitiv păcatele. Însă, sângele lui Isus, oferit de Duhul etern, a înlăturat definitiv păcatul de la cei ce acceptă lucrarea Fiului lui Dumnezeu de pe Calvar. De atunci, avem dreptul să venim în fața Tatălui nostru, să fim iertați pentru păcatele noastre și apoi, purificați. Nu trebuie să cerem o lucrare nouă, ci doar să credem că cea care a avut loc pe cruce a fost suficientă pentru mântuirea noastră eternă.   

 Ineficiența templelor religioase este evidentă: sângele țapilor și al taurilor acoperea păcatul, fiind doar un ameliorant. Doar sângele lui Isus dă pacea eternă și, de aceea, accesul nostru la prezența lui Dumnezeu nu va fi niciodată interzis. Astăzi trebuie să credem în ceea ce Cuvântul ne garantează și să ne revendicăm dreptul la pace. Nu fi timid! Fii un creștin îndrăzneț întru Hristos și începi să te bucuri de viața îmbelșugată pe care Isus a venit să ne-o dea: - Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug. (Ioan 10:10). Trăiască belșugul sfințeniei și al tuturor binecuvântărilor!

 

         Nu există nici cea mai mică șansă ca intrarea ta să nu fie permisă. Indiferent cine ești, să nu-ți fie frică să folosești accesul care ți-a fost dat prin sângele lui Isus. Tu ai acces la darurile lui Dumnezeu! Folosește-l!

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!