Mesajul zilei

09/02/2017 - ATENȚIE LA CEL RĂU

Când vine cel rău, vine şi dispreţul şi, odată cu ruşinea, vine şi ocara.

Proverbele 18:3

Îl identificăm pe cel rău prin faptul că el disprețuiește recomandările primite prin Cuvântul lui Dumnezeu. El cunoaște adevărul, dar nu-l urmează, dintr-un anumit motiv. Slujitorul care aduce scandal în biserică devine cel rău, căci caută ce-i place lui și se supără de orice lucru bun (Proverbe 18:1). Cel care îl primește pe cel ce face rele contribuie la păcatele acestuia, deci va primi aceeași pedeapsă și astfel, va intra în rândul celor care se amestecă în treburi necurate.

       Dacă cineva se va alia cu cel rău, va fi făcut de rușine. Dacă până atunci Dumnezeu îl onora și îi respecta drepturile, acum îl va respinge și odată cu asta, vine și rușinea. Cine nu se preocupă cu viața sa spiritual nu obține beneficiile promise celor care cred în Cuvânt și de aceea, va pierde propriile bătălii.

        E ca o femeie casnică ce își îngrijește cu dragoste copiii și primește ajutor din ceruri, dar într-o zi, cade pradă unei ispite demonice și-și abandonează căminul pentru un alt bărbat. Ce familie își va mai construi ea? Când noii copii vor afla ce s-a întâmplat, credeți că o vor asculta? Pe lângă greșeala pe care a făcut-o, probabil ea va mai face una și le va spune copiilor din căsătoria anterioară să-și lase tatăl și să locuiască cu ea.  

         Domnul Isus a declarat: Iată Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. (Apocalipsa 22:12). Fii credncios chemării tale! Isus are o recompensă de dat tuturor celor care au făcut voia divină. Nu pierde un dar etern pentru o plăcere lumească! Nu face ca Esau, care și-a pierdut binecuvântarea pentru o ciorbă de linte (Geneză 25).

 

      Tatăl vrea ca toți credincioșii lui să rămână fideli. De exemplu, zeciuiala ta e a Domnului, nu e a ta. Nimeni nu are dreptul de a lua din ceea ce Dumnezeu a pus de-o parte pentru menținerea lucrării Sale. Atenție! Fii fidel, ca să nu fii descalificat! Nu lăsa să apară vreo pată pe chemarea ta. Fii loial lui Dumnezeu care ți-a rezervat o misiune în îndeplinirea lucrării lui. Fugi de tentația de a fi mai înțelept decât Domnul și nu te asocia în certurile altora. Cine are înțelepciune nu i se alătură celui rău, ci rămâne fidel iubirii lui Dumnezeu.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!