Mesajul zilei

11/02/2017 - DIAVOLUL E PRIGONIT

Cel ce, în urgia lui, lovea popoarele cu lovituri fără răgaz, cel ce, în mânia lui, supunea neamurile este prigonit fără cruţare.

Isaia 14:6

         Versetul de mai sus se referă la diavol. Inamicul a primit cea mai mare lovitură la moartea lui Isus. El acționa ca un atotputernic, asuprind și distrugând tot, dar Isus l-a dat jos de pe tron și i-a luat autoritatea. Așadar, niciun fiu al lui Dumnezeu nu trebuie să asculte de diavol. Victoria Domnului asupra diavolului a fost în favoarea noastră.

          Odată cu păcatul lui Adam, diavolul a intrat în lume (Romani 5:12) și a început să acționeze ca și cum ar fi stăpânul tuturor, distrugându-i pe toți cei care nu făceau parte din Alianța lui Dumnezeu cu omul. Dar, când Isus s-a jertfit pentru noi, pe crucea Calvarului, împăratul întunericului a primit cea mai mare lovitură: a pierdut puterea asupra omului (Romani 5:17-19). De aceea, astăzi, creștinii nu trebuie să facă voia celui rău.  

          Isus e singurul care are toată puterea în cer şi pe pământ (Matei 18:18). Niciunul din cei care s-au pocăit și au devenit fiii lui Dumnezeu nu trebuie să se teamă de satana și de amenințările lui, ci trebuie să alunge hotărât răul, folosind Numele Domnului.

          Derutarea pe care Isus i-a provocat-o diavolului a fost mai mare decât își imaginează oamenii. Hristos l-a coborât de pe tron și i-a luat autoritatea pe care spera să o aibă reușind să facă pe cineva să se abată de la Dumnezeu. Maestrul nu doar că ne-a eliberat pe veci de puterea răului, ci ne-a și dat putere să scoatem duhurile necurate şi să tămăduim orice fel de boală (Matei 10:1).

          Cine se pocăiește și, în consecință, se naște în familia lui Dumnezeu nu trebuie să cadă pradă niciunei tentații ale răului. Diavolul nu poate să ne stăpânească, să intre în viața noastră sau să se atingă de ce e al nostru. El reușește să acționeze doar când îi permitem, iar asta se întâmplă când ne e frică sau când nu mărturisim un păcat.

         Trebuie să înțelegem că Domnul nu L-a învins pe inamic pentru El însuși, ci a făcut asta pentru noi. Așadar, victoria Mântuitorului asupra lui satana și a demonilor săi, ca și toată lucrarea Lui, a fost practic, în contul nostru. E ca și cum noi am fi înfăptuit această lucrare. Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

Acum, urmăritorul este urmărit. Divaolul a fost deja judecat (Ioan 6:11) și alungat (Ioan 12:31).

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares  

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!