Mesajul zilei

12/02/2017 - CE VA GĂSI ISUS ÎN TINE?

În Templu a găsit pe cei ce vindeau boi, oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani şezând jos.

IOAN 2:14

Dacă Isus te-ar vizita acum, ce ar găsi El în tine? Poate că în acest moment te pregătești să te rogi, ți-ai mărturisit păcatele și ești în comuniune cu Cerurile. Dar dacă Isus te-ar vizita într-un moment în care nu te-ai aștepta, ce ar găsi El în sufletul tău? Atenție! Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. (Matei 24:42-44)

  Ce ai făcut în casa lui Dumnezeu? Ea ar trebui să fie numită casă de rugăciune, însă va primi acest nume doar dacă oamenii ar frecventa-o ca să se roage și să caute prezența divină. Trebuie să-i invităm la biserică pe cei care se află în păcat, ca să audă mesajul Evangheliei și să se împace cu Domnul.

 În templu ar trebui să fie doar oameni care sunt acolo să-L caute pe Tatăl, dar Isus n-a văzut asta. Mulți au făcut din casa lui Dumnezeu un bârlog de hoți. Sunt mulți oameni care au lăsat sufletul- templul Sfântului Duh- să se umple de ură, de păcatul adulterului și de alte rele. Nu trebuie să se întâmple una ca asta! Cum este sufletul tău? A fost locuit de Sfântul Duh sau de dorințe păcătoase?  

  Creștinii ar trebui să înțeleagă că au fost mântuiți pentru a-i sluji lui Dumnezeu. Ce-l bucură cel mai mult pe Dumnezeu e salvarea celor rătăciți. Cine vrea să-i facă pe plac cu adevărat, trebuie să-și dedice viața vorbindu-le celor aflați în păcat despre iubirea față de Dumnezeu. El a plătit un preț enorm pentru a ne mântui, trimițându-L pe unicul Său Fiu să moară pe cruce:  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16). Creatorul ar plăti orice preț pentru ca toți să audă vestea că Fiul Lui a făcut deja tot ce a fost nevoie pentru ca omul să intre din nou în comuniune cu El.  

 Cu toate astea, auzim peste tot învățături care nu sunt biblice. Există cazuri în care alte interese mobilizează mulți oameni, cărora le garantează că e vorba de iubire divină. Trebuie să facem cum a făcut Isus. El a lăsat Slava Sa și a venit în această lume pentru a-i salva pe cei rătăciți. Una din poruncile Lui a fost să ne iubim unii pe alții. (Ioan, 15:12). Așadar, trebuie să investim timp și resurse pentru ca cei rătăciți să cunoască Adevărul.

         Nu te duce în Casa lui Dumnezeu din alte motive. Domnul nu este împotriva celor care produc, vând sau cumpără bunuri, atâta timp cât nu o fac în biserică.

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!