Mesajul zilei

13/02/2017 - NU MINȚI ÎN NICIO SITUAȚIE

Și i-au zis: „Aşa vorbeşte Ezechia: ‘Ziua aceasta este o zi de necaz, de pedeapsă şi de ocară, căci copiii sunt aproape să iasă din pântecele mamei lor, şi totuşi mamele n-au putere să nască

Isaia 37:3

Mulți creștini sunt învățați să mintă, iar când au o problemă și se adresează unui om a lui Dumnezeu, ei ascund ceva. De aceea, Biblia ne învață că nu trebuie să mințim niciodată în fața unui slujitor al Domnului. Credința noastră trebuie să fie neclintită și să spunem doar adevărul, căci omul lui Dumnezeu trebuie să fie în acord cu noi, iar dacă el este păcălit, Duhul lui Dumnezeu l-ar putea întrebuința greșit.

Din păcate, mulți predicatori ai Evangheliei spun că slujitorii lui Dumnezeu trebuie să nu creadă în amenințările lui satana. Așadar, unii oamenii suferă de boli sau au anumite probleme, dar când îi întrebi cum se simt, spun că sunt bine. Ei au învățat că îi dau putere inamicului dacă spun că le este rău. Asta e o păcăleală. Ceea ce-l întărește pe diavol e greșeala, minciuna și, în consecință, păcatul.

Dacă-i spui omului lui Dumnezeu că ești bine, când de fapt îți este rău, greșești, pentru că noi judecăm după ce auzim. Dacă cineva vine la mine și îmi spune că e bine și vrea doar o rugăciune, eu pot să simt că are o problemă, dar mă voi gândi că m-am înșelat și mă voi ruga folosind mai puțină credință și autoritate.

Nu trebuie să mințim pe nimeni, cu atât mai puțin pe acești oameni: Dumnezeu, medicul și pastorul. Dacă îi ascunzi vreun păcat Domnului, comuniunea ta se va sfârși în acel moment, pentru că Atotputernicul și Atotștiutorul știe că nu ești sincer. El spune că doi nu merg împreună dacă nu sunt învoiți (Amos 3:3). Dacă minți în fața doctorului, el îți va pune un diagnostic greșit și îți va prescrie un tratament inadecvat. Pastorul nu va avea cum să acționeze și nici să se roage pentru cel care îl minte. De aceea, trebuie să fii mereu sincer. Dacă spui adevărul, asta nu-ți anulează puterea rugăciunii, ci dimpotrivă, o intensifică. (Iacov 5:16)

         Ca o lucrare să reușească, cei care o înfăptuiesc trebuie să se afle în concordanță. Dar, atenție: nu poate să existe acord când există minciună. Așadar, omul care minte nu va obține nimic de la Dumnezeu, iar dacă spune adevărul, i se va face dreptate.

        Exact asta a făcut Ezechia: el nu s-a dus la prorocul Isaia să-i ceară o simplă rugăciune, ci i-a trimis o comisie de mare rang- căpetenia casei, Eliachim, logofătul Șebna și bătrânii preoților- ca să-i spună adevărul despre amenințarea pe care poporul lui Iuda o primise. Și cei trei oameni s-au întors cu promisiunea că Dumnezeu le va da victoria fiilor Lui.

Dacă și tu vei acționa în acest mod, dacă vei spune adevărul în orice situație, vei fi victorios. Crede în Domnul, căci El împlinește ceea ce promite.

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!