Mesajul zilei

14/02/2017 - CE VEDE INAMICUL ÎN TINE

Nu te teme că Siria gândeşte rău împotriva ta şi că Efraim şi fiul lui Remalia zic: Să ne suim împotriva lui Iuda…”

Isaia 7:5

Pe vremea lui Ahaz, împăratul lui Iuda, o confederație de națiuni formată din Reţin, împăratul Siriei, s-a suit cu fiul lui Remalia, împotriva poporului lui Dumnezeu. Așadar, când au primit această veste, o mare neliniște s-a abătut peste slujitorii Domnului, care a fost comparată cu clătinarea copacilor din pădure când bate vântul.

În fața acestei situații, Atotputernicul l-a trimis pe prorocul Isaia să-l întâlnească pe Ahaz și să-i spună să nu i se înmoaie inima, să ia seama și să fie liniștit. Acum, adversarii erau hotărâți să-l nimicească pe Iuda, dar Domnul a garantat că asta n-o să se întâmple. În plus, aliindu-se cu inamicul lui Dumnezeu, Efraim – unul dintre cele mai mari triburi din Israel- va înceta să mai fie un popor la șaizeci și cinci de ani de la acest eveniment.

E foarte grav dacă te alături inamicului ca să le faci rău fiilor lui Dumnezeu. În apostolatul meu, am văzut ceva asemănător. Nu e bine să te tingi de cei unși de Domnul (Cronici 16:22), pentru că cine se ridică împotriva creștinului va cădea. Până la urmă, nu există nici cea mai mică posibilitate ca cel rău să-i învingă pe cei care îi slujesc cu adevărat lui Dumnezeu cel adevărat. 

        Dacă există vreo amenințare împotriva vieții tale sau a cunoscuților tăi, mergi înainte, conform cuvântului Domnului, căci Biblia spune că o mie să cadă alături de tine şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. (Psalmul 91:7)

Dacă ai o frământare, nu tremura ca o nuia în vânt, căci nu-i vei permite Domnului să acționeze în favoarea ta. Isaia i-a spus lui Ahaz că împăratul trebuia să-i avertizeze și asta e prima poruncă a lui Dumnezeu pentru cel ce vrea să se elibereze de tentații: să stea de pază! Dacă știi că ceva îți face rău, de ce să faci asta? Fugi de capcanele diavolului!

        Apoi, conducătorul ar trebui să tacă, căci cine este îndurerat nu reușește să creadă în puterea divină și nici să facă rugăciunea credinței. De ce să te agiți dacă Atotputernicul a garantat că va fi cu tine în toate zilele, până la sfârșitul secolelor (Matei 28:20b)? Calmează-te și vezi eliberarea care va urma. Prorocul a zis chiar că inima împăratului n-ar trebui să fie înmuiată. Una din momentele care-i sunt cel mai pe plac lui Satana e atunci când șovăi, pentru că atunci nu poți să te poziționezi ferm împotriva Distrugătorului. Totuși, dacă reziști în fața celui rău, sfatul lui nu va supraviețui și nici amenințările lui nu se vor confirma.

        Fratele meu, singurul sfat care contează e cel de la Domnul (Psalmul 33:11, Proverbe 19:21). Dumnezeu te are în sfânta lui mână și nu-l va lăsa niciodată pe inamic să te atingă, din moment ce tu nu-i permiți inamicului să te înlăture din această poziție privilegiată. 

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!