Mesajul zilei

16/02/2017 - CINE SUNTEM?

”Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată”

1 Petru 2:9

Momentul cel mai marcant din viața unui om e atunci când îl cunoaște pe Domnul Isus și Îl primește ca Mântuitor. El încetează să mai fie sclavul păcatului- și, implcit, al diavolului- și se naște în familia lui Dumnezeu, ca un bebeluș. Cum sunt tratați copiii din familia ta? Cu siguranță, cu grijă și iubire, în același fel în care Hristos îi tratează pe toți cei care se nasc în familia Lui.

        Fiii, chiar dacă sunt tineri, nu sunt străini în familia lui Dumnezeu. Dimpotrivă, chiar dacă fac ceva greșit, ei sunt curați și îndreptați spre viața adevărată. Cu trecerea timpului, părinții și frații mai bătrâni îi vor spune noului membru care sunt drepturile lui și ce așteaptă familia de la el. El va fi îndrumat în cel mai bun mod cu putință și i se va oferi toată atenția de care are nevoie. Așa îl tratează Dumnezeu.  

        Merită să studiem cine suntem întru Hristos. Misiunea noastră principală este să anunțăm virtuțile divine. Nu ieși din Cuvântul lui Dumnezeu. Învață care sunt drepturile tale și cum trebuie să te porți ca să împlinești misiunea care ți-a fost dată. Cine învață care-i sunt drepturile și le pune în practică, îl bucură pe Dumnezeu. Domnul vrea să te vadă că îți asumi poziția întru Hristos. Prin El, ai acces la tot ceea ce are Hristos. În Scripturi, învățăm să trăim în atmosfera pregătită pentru fiii lui Dumnezeu. Însușește-ți privilegiile.

         După ce ne naștem în împărăția lui Dumnezeu, ni se întâmplă ceva minuant. Suntem scoși din imperiul întunericului și conduși spre împărăția luminii și, prin ea, avem obligația de a anunța virtuțile divine folosite pentru eliberarea noastră.      

        Creștinul care nu vorbește despre ce face Dumnezeu pentru cei rătăciți, într-o zi se va căi pentru această răutate. După ce a fost eliberat de păcat, el a devenit o autoritate pentru a-i elibera și pe alții care încă n-au conoscut iubirea de Dumnezeu. Doar cine s-a născut din nou are condiții de a-i face și pe ceilalți să se nască în familia lui Dumnezeu. Aceasta e misiunea celui care a intrat pe poarta cea strâmtă. (Matei 7:13)

 

         În Hristos, dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!