Mesajul zilei

17/02/2017 - NU-L LĂSA PE DOMNUL SĂ ADOARMĂ

”Pe când vâsleau ei, Isus a adormit. Pe lac s-a stârnit un aşa vârtej de vânt, că se umplea corabia cu apă şi erau în primejdie

Luca 8:23

Aceea ar fi putut să fie cea mai frumoasă călătorie din viața lor, dar aproape că s-a transformat într-o tragedie. Chiar dacă apostolii erau cu Domnul în barcă, pe lac s-a stârnit un vârtej de vânt. Când Îl lăsăm pe Isus să adoarmă, diavolul se trezește. Trezește-l pe Domnul cât încă e timp! Dacă e vreun vârtej de vânt, suntem în pericol.

   Apostolii au avut cel mai mare privilegiu din viața lor: să stea cu Hristos în barcă. Totuși, ei l-au lăsat să adoarmă. Cine îl acceptă pe Isus ca Domn și Mântuitor are un privilegiu pe care doar cei salvați îl au: de a-l avea pe Dumnezeu în sufletul lor. Totuși, mulți fac o greșeală, lăsându-l să adoarmă. Dacă l-ar menține treaz, El ar putea acționa în favoarea noastră. Cei care știu să se bucure de prezența Lui trăiesc foarte bine, pentru că au timp să rămână cu Dumnezeu în suflet, când citesc biblia, când meditează, iar Dumnezeu îi vizitează și îi învață. Nu pierde această oportunitate de a avea o comuniune cu această Ființă atât de specială ca Isus.  

    Dacă nu-I dăm atenția cuvenită, îl vom avea ”adormit” în sufletul nostru. Asta înseamnă că diavolul ne va perturba, ne va aduce probleme, ne va cauza boli și situații neplăcute. Dacă suntem în comuniune cu Domnul, El ne protejează, ne păzește de pericole, ne trimite cântece pe timpul nopții, ne unge ca să învingem răul și răspunde tuturor rugăciunilor noastre. Nu există ceva mai bun decât să-L vedem pe Mântuitorul nostru cum operează în noi. Ei erau cu Isus, dar dintr-o dată, a venit un vârtej de vânt. De ce? Pentru că Maestrul dormea. Fii atent, fii mereu în comuniune cu Domnul. Citește Biblia, meditează la ceea ce ți-a fost trimis și roagă-te mereu când ai ocazia. Dacă nu poți să te rogi cu voce tare, vorbește cu Tatăl în gând. Omul care trăiește în comuniune cu Dumnezeu se află mereu în prezența Lui și astfel nu-i lasă loc diavolului să acționeze.

    Dacă ai pierdut timpul cu lucruri inutile și l-ai lăsat pe Domnul să adoarmă, acum e momentul să-L trezești. Inamicul locuiește în jurul nostru, urlând ca un leu, căutând pe cineva pe care poate să înhațe (Petru 5:8). El rage ca un leu, dar adevăratul leu este Isus. Dacă adevăratul Leu ar fi în acțiune, inamicul va sta deoparte.

     Nu există erou care să nu se teamă de pericole.  Natura reprezintă un risc pentru oricine. Dar dacă Isus este ”treaz”, scăpăm de toate pericolele răului. Nu crezi că e momentul să-L trezești pe Dumnezeu sau să te trezești tu însuți?   

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!