Mesajul zilei

20/02/2017 - SĂ LĂUDĂM CĂILE DOMNULUI

”Ei vor lăuda căile Domnului, căci mare este slava Domnului!”

Psalmul 138:5

E imposibil să calculăm slava lui Dumnezeu, căci, pentru El, nu există limite. În final, El este Atotputernicul, singurul Stăpân al universului. El a creat toate lucrurile- atât cele vizibie – cât și cele invizibile. Prin urmare, puterea Lui nu mai poate fi înfruntată, voia Lui mereu va fi realizată, iar Slava lui e de nedescris. Nimic ce ține de Tatăl nu se poate măsura. Așadar, în fața unei asemenea autorități, cine ar reuși să-L înfrunte pe Atotputernicul? Nimeni! Cât despre noi, când acționăm conform Cuvântului și sub îndrumarea Domnului, putem face la fel ca El.

      Când ne revelează căile Sale – care sunt nemaipomenite- Dumnezeu ne dă ceva ce nu se compară cu nimic din ceea ce omul poate produce. Pe lângă asta, drumurile Lui sunt demne de a fi lăudate. Învingătorii acestei lumi sunt recunoscuți ca împărați ai pământului și aceștia trebuie să laude căile Domnului. În plus, este frumos să lăudăm pe Domnul

şi să mărim Numele Lui (Psalmul 92:1)Cine merge în direcția divină obține aceleași rezultate ca Domnul. De aceea, nu putem să uităm nicio îndrumare pe care ne-o dă. Când Tatăl ceresc ne ghidează, El ne deschide o cale pe care să mergem. Niciodată Dumnezeu nu ne va pune ceva în cale care să ne slăbească credința. Scopul lui Dumnezeu în a ne arăta calea succesului e să ne câștigăm luptele. Prin urmare, dacă urmăm mereu instrucțiunile Lui, vom fi victorioși.

         Nu există mister! Celor care fac voia Sa, Domnul le arată mijloacele pe care El le folosește să-și înfăptuiască lucrările. Cine și le asumă și face cum ar face El, va obține același rezultat. Dacă există un secret, acesta ne e dat prin faptul că ne este revelat modul corect de a primi o binecuvântare. Dacă nu urmăm instrucțiunile divine conform ”manualului de utilizare” înseamnă că ne aruncăm într-o aventură în întuneric, pe un tărâm necunoscut.

         Nu înceta niciodată să parcurgi căile pe care ți le arată Domnul. Nu fi ingrat, ci slăvește-L pe Creator. Procedează la fel ca Isus, care ne-a spus că făcea exact așa cum îi poruncea Tatăl (Ioan 14:31). Orice revelație constituie o poruncă. Așadar, cine este ascultător ordinelor divine va demonstra că este cel care vrea să fie întrebuințat de Domnul în această generație.

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!