Mesajul zilei

22/02/2017 - CĂUTAȚI SĂ PĂSTRAȚI

”Și căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii”

Efeseni 4:3

         Noi trebuie să păstrăm multe lucruri. Isus ne-a spus să păstrăm tot ce avem (Apocalipsa 3:11): poruncile, sfințirea, moralitatea, reputația, viața noastră și, în special, unirea Duhului. Chiar dacă sunt zeci de denumiri evanghelice, e necesar să păstrăm unirea Sfântului Duh, căci lucrarea și Domnul sunt același lucru. Când cineva apără biserica, acuzând-o pe alta, provoacă o crăpătură în înțelepciunea Sfântului Duh, care e cel care face lucrarea divină. Există indivizi pe care îi voi câștiga pentru Hristos; pe alții nu-i voi câștiga niciodată.  

         Sunt oameni care mă simpatizează doar pe mine și nu-i plac pe alți pastori și vice-versa. Un creștin nu trebuie niciodată să aducă critici vreunei biserici și nici să acționeze împotriva ei, căci Dumnezeu își întrebuințează slujitorii așa cum îi place Lui. Nu putem să ne umplem biserica, să învingem oastele diabolice și, în același timp, să-l lăsăm pe inamic să ne deruteze. Când îl facem pe un slujitor al lui Dumnezeu să se împiedice, facem ceva greșit. Omul care se lasă întrebuințat de diavol comite un mare păcat, de aceea nu fi niciodată responsabil pentru cineva care se pierde pentru totdeauna.

          Frații trebuie să trăiască în pace, așadar, nu-i permite diavolului să te scoată din prezența lui Dumnezeu și din comuniunea cu alți creștini. Chiar dacă te acuză, nu le răspunde. De asemenea, nu îți apăra drepturuile în tribunalul pământean. Du-te la adevăratul tribunal și fă-ți acolo dreptate. Dumnezeu e un judecător desăvârșit, care nu se lasă corupt niciodată. Trebuie să înțelegem că toți suntem părți ale unui singur trup; așadar, trebuie să avem comuniune. Asta nu înseamnă că trebuie să ne ținem de mână cu oamenii de la alte biserici. Fiecare trebuie să-și împlinească chemarea și, când Domnul va veni, El îi va da o recompensă oricui a făcut Voia Lui.

         Unirea e necesară când cerem binecuvântări. Isus a declarat că, atunci când doi sau trei se roagă pentru ceva, sau dacă determină ceva pe pământ, în Numele Lui, Cerurile vor asculta și vor face așa cum au hotărât (Matei, 18:19).

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!