Mesajul zilei

23/02/2017 - NU LĂSA DUREREA SĂ FIE MAI MARE

”Am stat mut, în tăcere; am tăcut, măcar că eram nenorocit, şi totuşi durerea mea nu era mai puţin mare.”

Psalmul 39:2

        Există timp pentru ascultat și timp pentru vorbit, dar când vine vorba de o nenorocire, nu trebuie să tăcem niciodată. Așadar, ce trebuie să facem când se agravează durerea? În momentul necazului, declară-ți credința. În fața crizei, psalmistul David a luat două hotărâri, pe care le-a revelat înainte (v.1): în primul rând a spus că va păstra căile și va tăcea, ceea ce a fost o decizie înțeleaptă. Totuși, el a spus că va tăcea atâta timp cât necuratul va fi în fața lui- ceea ce nu trebuie făcut. În loc să tăcem, trebuie să mărturisim ce spune Cuvântul, așa cum a făcut Isus în deșert, când a fost ispitit (Matei 4), căci, dacă rezistăm în fața diavolului, el va fugi de noi (Iacov 4:7).

         Sunt momente în care trebuie să ascultăm ce ne spune Dumnezeu, dar sunt și momente în care trebuie să spunem ce ne-a învățat. Când David a încetat să declare ce îl învăța Dumnezeu, s-a lăsat tăcere – nici Domnul nu a mai vorbit cu El. Asta se întâmplă și cu noi. Tatăl ceresc ne acordă atenție și ne pune cuvintele potrivite în gură, dar de multe ori, nu le folosim. În consecință, El nu va mai vorbi cu noi. În acest moment, ne rugăm, dar nu primim niciun răspuns. Deschidem Cuvântul lui Dumnezeu și îl citim, dar cu toate astea, nu primi revelația divină.  

         Împăratul a spus că a stat mut în tăcere. În acea situație, el nu avea ce să zică. Vai de cei care au rămas în această stare! Dacă nu își vor cere drepturile în Hristos și nu își vor însuși binecuvântările, nu vor obține victoria. Cum David tăcea măcar că era nenorocit, durerea lui s-a accentuat. În aceeași măsură, problemele noastre se agravează când nu deschidem gura și nu mărturisim ceea ce Dumnezeu ne îndeamnă să facem. Dacă taci atunci când ai o nenorocire, Dumnezeu nu va putea acționa. Până la urmă, El poate face pentru noi doar ceea ce ne însușim, prin credință. De aceea, nu trebuie  să încetăm niciodată să ne revedicăm drepturile întru Hristos.

         Dacă durerea crește, Domnul nu va fi slăvit. Apostolii l-au lăsat pe Dumnezeu să doarmă și un vârtej de vânt a venit cu mare forță (Matei 8:23, 24). Noi suntem cei care facem lucrarea prin cuvintele noastre. Cine nu va mărturisi cine este el întru Hristos și ce poate prin El, nu se va bucura niciodată de puterea Domnului.

         Indiferent ce problemă ai, apelează la Cuvântul lui Dumnezeu și învață ce scrie despre puterea pe care o ai prin El. Intră în prezența lui Dumnezeu prin rugăciune și când simți că ești față în față cu El, ia o hotărâre. Alungă răul, ordonându-i să dispară din viața ta. Fii curajos și puternic! Nu-l lăsa pe diavol să-ți asuprească viața, căci în Biblie scrie că Isus ne-a scos din jugul robiei ca să fim liberi (Galateni 5:1).

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi.