Mesajul zilei

24/02/2017 - PÂINEA CEREASCĂ

„Doamne”, I-au zis ei, „dă-ne totdeauna această pâine”.

Ioan 6:34

        Obiectivul nostru nu trebuie să fie căutarea pâinii care satură corpul, căci Domnul are adevăratul Aliment. Lipsa înțelegerii îl aduce pe om în păcat. De aceea, obiectivul tău trebuie să fie acela de a găsi Alimentul prin excelență. După ce i-a explicat mulțimii care îl urma că trebuia să muncească pentru a obține pâinea necesară pentru viața eternă, Isus a auzit poporul cerându-I această pâine. Cuvântul lui Dumenzeu este Alimentul care ne va însoți o eternitate. În același mod în care pâinea naturală e o sursă importantă de aliment pentru corpul  nostru, Pâinea spirituală- Isus (v.35)- e esențială pentru a ne sătura spiritul. Fără El, vom fi slabi și vom fi derutați de ispite.

         Nu trebuie să-L căutăm pe Domnul doar pentru alimentul natural. E clar că și El ne dă această mâncare, dar corect e să facem eforturi pentru a obține revelația Scripturilor, care îi aduce un mare bine sufletului nostru. Înțelepciunea pe care ai putea să o capeți prin ceea ce ți-a fost oferit la masa Domnului te va însoți mereu.  

         Mulți oameni nu au înțeles încă faptul că minunile făcute ca răspuns la rugăciuni nu sunt tot ce poate face Dumnezeu. Înțelegerea pe care o primim în suflet când dăm ascultare Cuvântului Sfânt e ceea ce trebuie să căutăm, căci ea ne va însoți pentru totdeauna.  Biblia ne învață că poporul lui Dumnezeu suferă din lipsă de cunoștință (Osea 4:6). De obicei, omul dă vina pe diavol pentru orice înfrângere, doar că, dacă nu citim Cuvântul și nu medităm la El, vom fi slabi, iar diavolul va avea condiții să iasă bine din atacurile împotriva ta. Așadar, dacă cel slab se alimentează din Pâinea vie, va fi puternic.

         Sfânta Biblie spune că, în trecut, poporul lui Dumnezeu era derutat din cauza lipsei pâinii adevărate. Dar când israeliții se alimentau cu Hrana din cer, erau întăriți și astfel, îl puneau pe fugă pe inamic. Răspunsul venea prin profeții, care aduceau mesajul de la Dumnezeu. Cine se hrănește cu el, va fi puternic și va reuși, căci ușa Cerurilor nu se închide niciodată pentru cine are credință. Dimpotrivă, ea va fi mereu deschisă pentru cine va bate la ea. (Matei 7:7)

         Trebuie să te străduiești să găsești alimentul potrivit pentru nevoia ta. Nimănui nu-i va fi negată adevărata pâine, care ne va satisface foamea prin adevăr și dreptate.

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze.