Mesajul zilei

25/02/2017 - OȘTILE LUI DUMNEZEU

”Un vuiet se aude pe munţi, ca vuietul de popor mult; se aude o zarvă de împărăţii, de neamuri adunate. Domnul oştirilor Îşi cercetează oastea care va da lupta.”

Isaia 13:4

          Babilonia de care vorbește Isaia nu e doar țara faimosului Nabucadnețar. E țara a cărei putere va fi distrusă complet de către cei sfințiți Domnului, care vor primi putere pentru asta. Dumnezeu își cercetează oastea. El nu te poate găsi murdar, prost îmbrăcat sau dezarmat. Înainte, scoate un vuiet sfânt, ca să fii auzit. Babilonia este împărăția lui satana. Din cauza păcatului comis de Adam, primul om, inamicul a dominat pământul și i-a făcut sclavi pe mulți oameni, folosindu-i în toate nedreptățile. Ca tiran, ca mână de fier, diavolul îi face pe oameni sclavi, îi domină și le distruge viața prin boli, practici greșite și diverse crime. Cu toate astea, Biserica trebuie să se trezească și să realizeze că are autoritate.

        Nu trebuie să ne impresioneze faptul că puterea infernului a dominat și a distrus vieți, căci Isus ne-a dat autoritate din Împărăția lui Dumnezeu, ca să distrugem lucrările diavolului. Astăzi, dacă Biserica ar fi dispusă, ar putea să-i elibereze din păcat pe cei captivi, ducându-i la eliberare. Noi, care suntem ai lui Hritos, avem autoritate să ne folosim puterea dată, pentru a face lucrarea Tatălui.

         Noua naștere ne-a făcut să fim poporul lui Dumnezeu și ne-a dat putere să acționăm în Numele lui Isus (Marcu 16:17). Suntem consacrați de Domnul și am primit ordine să distrugem lucrările diavolului pe pământ. Când îl strigăm pe Dumnezeu să elibereze pe cineva care e posedat de spirite rele, El ne ascultă. Dacă acționăm în Numele Domnului, diavolul trebuie să ne asculte. Milioane de oameni așteaptă ca acțiunea noastră să îi elibereze.  Dumnezeu își cercetează oastea, de aceea trebuie să fim atenți, pentru că El nu vrea ca oamenii Lui să îl facă de rușine cu atitudinile lor. Ca să fii victorios, e esențial să cunoști Biblia foarte bine, pentru că armele pe care trebuie să le folosim împotriva răului sunt întărite de Dumnezeu. (2 Corinteni 10:14)

          Nu trebuie să te prezinți în fața lui Dumnezeu fără să fii suficient de pregătit. Soldatul crucii nu poate fi murdar de păcat, trebuie să aibă hainele purificate. Ele trebuie să fie spălate de sângele lui Isus. Ai grijă să nu te prezinți fără arme. Dumnezeu poate întrebuința doar pe cineva care e plin de Duh Sfânt. Cel care are motive să-i fie rușine nu va fi niciodată realizat (2 Timotei 2.15). Fă să se audă sunetul sfânt în orice loc, pentru că acest sunet îl disperă pe diavol.

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine.