Mesajul zilei

27/02/2017 - VEGHEAZĂ

”Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte, căci n-am găsit faptele tale desăvârşite înaintea Dumnezeului Meu.”

Apocalipsa 3:2

        Sfatul Domnului e ca nimeni să nu se piardă, ci să fim salvați cu toții. De acEea, fiecare dintre noi trebuie să veghem. Pe lângă asta, cine se îndreaptă trebuie să-i îndemne și pe ceilalți să facă la fel. Lucrările imperfecte arată că suntem pe calea greșită. De aceea, întoarce-te la Dumnezeu, cât încă mai ai timp.

         Dacă ar depinde de Domnul, n-ar ajunge nimeni în Infern, cu atât mai puțin fiii Lui. Inclusiv în acest verset, Dumnezeu ne spune ce să facem ca să fim victorioși. Cine este înțelept trebuie să fie vigilent, căci, Domnul nu vrea să vadă pe nimeni distrus pentru totdeauna. El L-a trimis pe unicul său Fiu să moară în locul nostru, ca să ne elibereze pe noi de păcat și de moarte (Ioan 3:16). În plus, chiar dacă ar fi existat doar un singur păcătos, Domnul l-ar fi dat pe fiul Lui să-și verse sângele și să-l purifice. Cine vrea să fie salvat trebuie să se agațe de sfatul divin, pentru că în ziua Judecății de Apoi nu va mai fi milă. Acum e momentul să te pregătești! Cel care lasă totul pe ultimul moment, o să-și dea seama că va fi prea târziu. Cum nu va mai fi altă șansă, e mai bine să acționezi exact în acest moment. Iar cei care au hotărât deja că sunt ai lui Hristos, trebuie să se analizeze și să vadă dacă chair sunt pregătiți pentru Ziua cea mare. Dacă ai greșeli, corectează-le chiar acum!

        Observă cele două îndemnuri ale lui Isus: vegheați și rugați-vă (Marcu 13:33, 14:38). Prima obligație a creștinului este să vegheze. Apoi trebuie să se roage. Trebuie să observăm că dacă îl ascultăm cu adevărat pe Domnul și dacă facem voia Lui, nimeni nu ne va lua cununa. (Apocalipsa 3:11)

        Odată ce ți-ai îndreptat viața, trebuie să îi alertezi și pe cei care sunt în pierzanie. De fapt, în fiecare zi, trebuie să fim din ce în ce mai puternici și hotărâți să-I slujim mai bine Dumnezeului nostru. E bine să verifici ce lucrări ai făcut. Cele care nu sunt desăvârșite arată că ești pe calea greșită. Cu fiecare pas cu care te îndepărtezi de Domnul, mergi spre pierzanie. Nu lăsa ca Tatăl să găsească lucrări imperfecte în viața ta. Fă ce ți-a poruncit, iar lucrarea Ta în casa Tatălui va fi desăvârșită.

        Acum e cel mai bun moment să-ți reglezi conturile cu Domnul. Nu are rost s-o lași pe mai târziu. De ce nu te așezi în genunchi să-i mărturisești lui Dumnezeu toate păcatele și să-i ceri să te ierte și să te purifice de toată lucrarea răului? În acest moment El are viața ta în mâini. Nu face ca fecioarele nebune, care, conform pildei (Matei 25:1-13), nu erau pregătite, și de aceea n-au participat la nuntă. Frate, trezește-te și salvează-te!

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!