Mesajul zilei

01/03/2017 - CUM TE CALIFICĂ DUMNEZEU?

”Cine zice: „Îl cunosc” şi nu păzeşte poruncile Lui este un mincinos şi adevărul nu este în el.”

1 Ioan 2:4

           Cea mai greșită atitudine a cuiva este aceea de a minți și a respinge poruncile Domnului. Vorbind de minciună, cei mai mari mincinoși sunt cei care mărturisesc greșit. Chiar și bandiții, când mărturisesc crima, iar poliția îi forțează, ca să mai descopere ceva, ei zic: ”Eu spun adevărul”. Nimănui nu-i place să fie etichetat drept mincinos. E un nume care-i enervează atât pe oamenii buni, cât și pe cei răi. Dar, din punct de vedere spiritual, majoritatea sunt mincinoși, pentru că cei care nu îndeplinesc poruncile, sunt văzuți în acest fel în lumea spirituală. În plus, atât Dumnezeu, cât și diavolul îi numesc așa. Îngerii și demonii știu de asemenea dacă cineva minte sau nu. 

           Nivelul maxim de aroganță e atunci când nu respecți poruncile divine, dar îi garantezi lui Dumnezeu, care e Atotștiutor, că adevărul se află în tine. În fața lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite înaintea ochilor Lui (Evrei 4:13). Nimeni nu reușește să-L mintă sau să-L înșele pe Dumnezeu, căci până la urmă Biblia spune: nici nu ne ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. (Psalmul 139:1-4). Chiar și cele mai ascunse secrete din sufletul nostru îi sunt revelate lui Dumnezeu, de aceea, nu ascunde nimic de El.  Poruncile se împart în două grupuri: comune- cele din Scripturi- și cele personale, pe care Domnul i le dă fiecăruia în mod special. Nimeni nu e scutit de respectarea poruncile comune. E datoria fiecăruia să nu omorâm, să nu ucidem, să nu furăm, etc. Deja poruncile personale sunt acele pe care Domnul ni le dă fiecăruia.

           De exemplu, El m-a chemat să predic Cuvântul. Dacă eu aș fi făcut altceva în afară de voia Domnului, aș fi păcătuit, și nu e nimic mai rău decât să nu împlinești poruncile Tatălui, căci nicio scuză nu va absolvi pe cineva de la acest păcat.  Chemarea divină nu se discută. Iată ce s-a întâmplat cu Iona, când a refuzat comisia Domnului (Iona 1:17). De asemenea, cine știe ce trebuie să facă, dar nu face, va fi tras la răspundere. (Lucas 12:48).

            Ca cineva să fie respectat în lumea spirituală trebuie,  înainte de toate să se pocăiască sincer. Apoi, să nu păcătuiască niciodată și să fie un practicant al Cuvântului. Cine acționează în acest sens crede în ceea ce spune Domnul și în ce spune el însuși. Toți cei care păzesc Cuvântul sunt fideli și au putere înaintea lui Dumnezeu. Așadar, cum Satana nu suportă adevărul, tu fii mereu un om adevărat!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!