Mesajul zilei

02/03/2017 - NU-I DA DREPTATE INAMICULUI

“Nu mă lăsa la bunul plac al potrivnicilor mei! Căci împotriva mea se ridică nişte martori mincinoşi şi nişte oameni care nu suflă decât asuprire.”

Psalmul 27:12

            Povestea lui Iov, a lui David și a altor oameni din Biblie ne arată cât de drept e Dumnezeu și că, indiferent ce problemă avem, soluția e să păstrăm poruncile Domnului, pentru că doar dacă stăm departe de păcat, vom fi salvați. Domnul nu va fi niciodată incorect. Pentru că El e dreptatea, El nu-i va putea ajuta pe oamenii Lui dacă acționează greșit. În plus, Cuvântul lui Dumnezeu ne întreabă: Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiţi?  (Amos 3:3)

            Cine trăiește în păcat și crede că Domnul îi va favoriza se înșeală în totalitate. Dacă cineva face bine toată viața și respectă Cuvântul, dar la sfârșitul zilelor ajunge să facă rele, nu-L va avea pe Tatăl de partea Sa, pentru că păcatul ne deconectează de la Dumnezeu și îi dă lui satana condițiile să ne asuprească. Fugi de inamic!

             În trecut, Iov i-a dat dreptate diavolului și, în consecință, a plătit un preț mare. Acel patriarh era un om corect și integru, dar, în sufletul lui, putea să fie atins de inamic, deși Dumnezeu l-a ajutat, l-a păzit și l-a binecuvântat. Această greșeală pe care a comis-o în secret i-a permis voinței diavolului să fie acceptată de Domnul. Așadar, fratele meu, ca să nu se întâmple asta și cu tine, nu-i da nicio șansă diavolului să-și revendice dreptul de a-ți atinge viața.

             David, iubitul rege al Israelului, cunoscând felul în care adversarul lui primea autorizație să asuprească poporul lui Dumnezeu, s-a rugat să nu cadă pradă voinței oponenților lui și a afirmat că ce ziceau ei era fals. Ca cineva să-i declare asta Domnului, trebuie să fie sigur că nu a fost tentat de inamic, căci altfel, i-ar întări argumentele lui satana.

             Singurul mod de a nu ne complica situația în lumea spirituală e să păstrăm poruncile divine, căci cine face asta se eliberează de orice problemă, nu cade în ispită și devine victorios în toate luptele. Diavolul nu reușește să susțină toate acuzațiile false împotriva cui deține Adevărul: Isus. (Ioan 14:6)

              Biblia spune că hainele trebuie să ne fie albe în orice vreme (Eclesiastul 9:8). Asta e ușor de obținut: e de ajuns să-L ai în centrul vieții tale pe Dumnezeu și să iei decizii în funcție de Cuvântul Lui. Cine îl va disprețui și o va lua pe unde va apuca, cu scopul de a obține favoarea divină, va descoperi că sacrificiile lui n-au avut niciun sens. Pe de altă parte, cel care se va dedica împlinirii poruncilor lui Dumnezeu- atât cele comune și cele pentru fiecare în parte- își va da seama că jugul Domnului este bun şi sarcina Lui este uşoară (Matei 11:30).     

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!